Başbakan'dan 'how are you?'

Haber Giriş : 05 Ekim 2005 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlık koltuğuna oturmadan önce İngilizce bilmiyordu. Ancak Erdoğan, 3 yılda İngilizcesini bir hayli ilerletti. Yurt dışı programlarında ve yurt içinde yabancı konuklarla olan görüşmesinde tercümanını ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ı yanından eksik etmeyen Erdoğan, zaman zaman tercümanlara gerek kalmadan konuşuyor.

Meclis'in açılışı nedeniyle verilen resepsiyonda, hemen hemen bütün büyükelçilerle tek tek konuşan Başbakan sohbete 'How are you? (Nasılsın)' cümlesiyle girdi. Büyükelçilerle oldukça samimi konuşan Erdoğan, Türkçe konuşan büyükelçilere de, 'Türkçe'yi bir hayli ilerletmişsin' dedi. Başbakan'ın en çok takıldığı kişi ise Avusturya Büyükelçisi Marius Calligarris oldu. Başbakan, Calligarris'in elindeki içki kadehine bakarak, 'Aman fazla içme' diye takıldı.
Başbakan, resepsiyonda kendisine ikram edilen bardağa da bakarak, 'Bu ne?' diye sordu. 'Buzlu çay' cevabını alan Başbakan, ikram edilen çayı afiyetle içti.
Aksu'nun rejim listesi

İÇİŞLERİ Bakanı Abdülkadir Aksu, verdiği 10 kilo ile resepsiyonun en çok konuşulan ismi oldu. Konuklar, Aksu'dan rejimin inceliklerini öğrenmeye çalıştı. Biz de Aksu'ya, nasıl zayıfladığını sorduk. İçişleri Bakanı, 'Cebimde' diyerek tek sayfalık rejim listesini çıkardı. 'Aman, kimseye gösterme' dediği listeye baktığımızda, rejim listesinin hayli içler acısı olduğunu gördük. Çünkü, listedeki yiyecekler gramla hesaplanmıştı. Aksu'nun, 'Ramazan'daki iftar yemeğim' dediği listede bakın neler var:
Bir bardak ıhlamur çayı, bir dilim kepek ekmek, 30 gram beyaz peynir ya da yumurta, bir ekşi elma.
Gül'ün kravatı

DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, resepsiyona beyaz gömlek ve mavi kravatla gelmişti. Gül'ün gömlek ile kravatındaki mavi ve beyaz renklerini gören çevredekiler, 'AB renginde giyinmişsiniz' diye takıldı. Gül önce anlamadı ve 'Nasıl' diye sordu. 'Kravat ve gömleğinizin rengi mavi ve beyaz' hatırlatması üzerine Gül, 'Yapmayın, nereden çıkarıyorsunuz; alınıyor, biz de giyiyoruz' diye cevap verdi.

ANAVATAN Gürsoy'u kaptırdı
CHP'den bir süre önce istifa eden Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy'u herkes ANAVATAN'a geçecek diye bekliyordu. Ancak Gürsoy öyle bir sürpiz yaptı ki, herkes şaşırdı. Çevresindekilere 'Bir sürprizim var' diyen Gürsoy, önceki gün AKP'ye katıldı. Gürsoy'un kendilerine geçeceğini düşünen ANAVATAN'lılar ise hayal kırıklığına uğradı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber