Osmangazi'de lağım suyu evinden çıkan aile çözüm bekliyor

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yağmur suyu gider sorunu bitmek bilmiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuştepe Mahallesi'nde Fatma Ablar'ın evini bir yıldır tamir edilmeyen lağım borusu nedeniyle her yağmur yağdığında su basıyor. Belediyeden çözüm bekleyen ailenin mutfak, banyo ve odaları lağım suyuyla dolarken, aile suyun tahliyesini duvara açılan delikle sağlıyor.

EŞYALARIM SU ALTINDA, EVDE DURULMUYOR"

12 yıldır bu evde yaşadığını belirten Fatma Ablar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yaklaşık bir yıldır sorunun çözümünü bekliyoruz, düzelten çıkmadı. Temmuzun sonunda geldiler, '10 gün içinde bunu halledeceğiz' dediler. Daha da gelen giden olmadı. Bütün mahallenin lağımı evime geliyor. Ne banyomu kullanabiliyorum, ne tuvaletimi, ne mutfağımı kullanabiliyorum. Olduğu gibi su evimi basıyor. Dün akşam hiç uyumadım. Zaten evde durulmuyor, kokudan, sudan, eşyalarım su altında. Ne yapacağımı şaşırdım. Eşyalarım mahvoldu. Evi su basınca, itfaiyeyi bekleyinceye kadar odanın duvarını deldim, suyu merdivenlerden dışarı veriyorum. Rezil bir haldeyim. Dün akşam yağdı, bütün pislik evime doldu."

"BÜTÜN SU EVE AKIYOR"

Binanın alt katında yaşayan 2 çocuk babası Abdullah Bayram ise belediyenin hattı yenilemesini istiyor. Bayram, şunları dile getirdi: "Lağım borusu evin altından gidiyordu, tıkandı. Ben müsaade ettim, ekstradan bizim kanalizasyona bağlattım. Nisan ayında dilekçe verdim, şuan kasım ayındayız, daha bir yetkili buna çözüm bulmadı. Bu kanalizasyon Kuştepe Mahallesi'nden evler bağlana bağlana geliyor. Yaklaşık 200 metrelik bir boru. Hat kaldırmayınca bütün su şuan eve akıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber