ÇESİAD ve Kimse Yok Mu Derneği'nden afetzedelere yardım eli

Sel felaketiyle sarsılan Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) ve Kimse Yok Mu Derneği üyelerinin organizasyonu ile afetzedelere kumanya dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

700 aileye kumanya paketi dağıtan gönüllüler, yaşanan sel felaketinin boyutlarını yerinde görerek mağdur ailelerin sıkıntılarını paylaştı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde geçtiğimiz bayram öncesi meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Selde en çok zarar gören Fatih Mahallesi ve Veliköy'deki mağdur vatandaşlara ihtiyaçları olan gıda ve malzemeler temin ediliyor. ÇESİAD Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Arslan, "Bu yapılan yardımlar bir sefere mahsus değildir. Ailelerimize her türlü yardım etmeye devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

ÇESİAD Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Mesut Demirtaş, "Kumanya paketlerini dağıtmak için Belediye ve Kaymakamlıktan aldığımız afet adreslerini ziyaret ederken afetin bu derece şiddetli olduğunu üzülerek yerinde gördük. Bir evi ziyaretimiz sonrası komşusundan akrabalarına sığındığını öğrendiğimiz ev sahibi afetzedenin telefonunu rica ettik. Biraz sonra koşa koşa gelen orta yaşlı bir beyefendinin ev sahibi olduğunu öğrendik. Kendisiyle konuşurken afetzedenin yaşadığı sıkıntıyı görünce yüreğimiz sızladı. Afetzede ?Oğlum askerden 10 günlüğüne bayram iznine geldi bir sıcak çorba içiremedim, evde ne var ne yok hepsini attık. Komşuda kalıyoruz, üzerimdeki pantolon dahi emanet. Kullanılacak eşyamız kalmadı. Ne olur bir çekyat verin de evimde kalayım' diye derdini anlattı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber