Türkiye'nin termal merkezlerinden Kozaklı dünyaya tanıtılacak

Türkiye'nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi yörelerinden Nevşehir'i, sahip olduğu termal suyu ve sağlık turizmine katkıları sayesinde zirveye taşıyan Kozaklı ilçesinin sahip olduğu özellikler dünyaya tanıtılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin tam ortasında ve ulaşımı kolay bir yerde olan Nevşehir'in, Kozaklı ilçesinde var olan termal su potansiyeli ve tesislerini dünyaya tanıtmak için Katpatuka şirketi tarafından tanıtım filmi hazırlanıyor. Romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler, kas hastalıkları, sedef, egzama, akne gibi cilt hastalıkları, damar hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet destek tedavisi, gut hastalığı destek tedavisi, kronik idrar yolları hastalığı ve göz hastalıklarına destek tedavilerinde etkili olan termal suların bulunduğu Kozaklı, bu özellikleriyle dünya kamuoyunun dikkatine sunulacak.

Kapadokya Vadileri, Avanos, Derinkuyu, Acıgöl, Kaymaklı Beldesi ve Nevşehir'in Ponza madeni tanıtımlarının ardından Kozaklı'nın tanıtımı için çalışmalara başladıklarını belirten Katpatuka Film Fabrikası kurucusu, yönetmen Mustafa Karakaya, bölgede yer alan ve sağlık turizminde önemli bir yere sahip olan kaplıcaların tanıtımının şimdiye kadar yeterli düzeyde yapılmadığını söyledi.

Türkiye'deki birçok tesiste incelemelerde bulunduğunu belirten Karakaya, "Alman Kaplıcalar Birliği sınıflamasına göre Kozaklı Kaplıcaları sodyumlu, kalsiyumlu ve klorlu olmak üzere A ve C sınıfı şifalı sular grubuna giriyor. Kozaklı kaplıcalarında su sıcaklığı 27 ile 93 santigrat derece arasında değişiyor. Kozaklı Kaplıcaları'nın suyu Türkiye'deki birçok kaplıca sularından daha kaliteli bir suya sahip. Nevşehir'in yer altı şehirleri, vadiler ve peri bacalarının yanı sıra sağlık turizminde önemli bir yere sahip olan kaplıcalarıyla da ön plana çıkması için kolları sıvadık." dedi.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 7 bin 700 yatak kapasitesine sahip termal tesislerde, yılda yaklaşık 1 milyon kişi ağırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber