Validen polisin biber gazlı müdahalesine karşı çıkanlara tepki

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, korsan gösterilerde güvenlik güçlerine bir takım patlayıcılarla saldıran terör örgütü yandaşlarına yönelik kullanılan ?biber gazına' karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ?Terör? konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Coş, önemli açıklamalarda bulundu. Adana'da güvenlik güçleri ve vatandaşlara molotof kokteyl, havai fişek, taş atan azgın örgüt mensuplarına karşı kimi sivil toplum kuruluşlarının ?polis gaz kullanmasın' dediğini ifade eden Coş, ?Polisin zırhlı aracını yakmaya çalışan göstericiler var. Bir kısmı çocuk bu kişilere karşı polis silah ve gaz kullanmayacak. Peki ne kullanacak? Kendisini ve korumakla yükümlü olduğu vatandaşı nasıl koruyacağız? Bunun cevabını mevzubahis STK temsilcileri vermiyor. Ama diyor ki ?polis bu tür olaylar da gaz kullanmasın.' Bu tavşan kaç, tazı tut anlayışı değildir. Belki taşları bağlayıp, köpekleri serbest bırakma şeklinde nitelendirilebilecek, bir anlayıştır. Böyle bir düşünce de son derece tehlikelidir.?dedi.

TERÖRLE MÜCADEDELEDE ALGI ÖNEMLİ

Terörle mücadelede toplumsal algının çok önemli olduğunu vurgulayan Coş, bu algının medyadan başlayarak, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilere kadar bütün kesimlerce iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Korku, yılgınlık ve şiddet anlamına gelen teröre karşı toplumun hazırlıklı olmasını isteyen Coş, örgütün yaymak istediği olumsuz hislerin azaltılması; mümkünse ortadan kaldırılmasına dikkat çekti. Bir siyasi parti temsilcisinin ?yüzlerce şehit verdik? açıklaması sonrası başbakanlıktan 2012 rakamlarını istediğine işaret eden Coş, ?Aldığım tarihte güvenlik kuvvetlerimizin kaybı 164, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 986 idi. Ama kamuoyu algısında sanki tersi bir tablo varmış gibiydi. Terör örgütü mensupları ve sempatizanlarında ise ?bine yakın kayıp vermelerine? rağmen bir yılgınlık, korku, panik havası yoktu. Fakat insanlarımızda moral bozukluğu ve yılgınlık hissini görebiliyoruz.?diye konuştu.

Şehit ve gazilerin canları pahasına verdiği mücadeleler sayesinde terör örgütünün öngördüğü hiçbir hedefini ulaşamadığını hatırlatan Coş, ?Ama sanki toplumsal algıya baktığımız zaman, terör örgütü kendince çok başarılı olmuş; devletimiz, güvenlik kuvvetlerimiz başarısız olmuş gibi bir durum çıkıyor. Terör ?vur?kaç' olaylarıdır. Pusu ve benzeri kalleşçe yapılan eylemlerde şehit vermişiz. Çok şükür, operasyonlar etkin bir şekilde sürüyor. Örgüt kaybettiği elamanlarının yerine doldurmakta zorlanıyor. Yetişkin insanlardan bulamayınca çoluk?çocuğu kandırarak, kaçırarak, kaybettiği elamanların yerine koymaya çalışıyor.?şeklinde konuştu.

Terör örgütünün istediği ?korku, panik ve yılgınlık' havasını kaldırabilecek, umutla geleceğe bakabilecek bir algının yeterince oluşturulmadığını dile getirin Hüseyin Avni Coş, örgütün elinde bin civarında 18 yaşın altında militanın bulunduğunu söyledi. Terör örgütünün çocukların eline silah vererek ölüme göndermesinin ?istismar, yaşam hakkını ihlal' anlamına geldiğini bildiren Coş, kentteki korsan gösterilerde çekilen fotoğraflar eşliğinde, ?Buna karşı bir tepki var mı? Çocuk istismarı ve insan hakları konusunda hassas olanların bir tepkisini duydunuz mu? Ben duymadım.? ifadesini kullandı.

ADANA'DAKİ GÖSTERİLERDE POLİSE 3 BİNDEN FAZLA MOLOTOF ATILDI

Adana'daki yasadışı gösterilerde polise karşı 369 el yapımı bomba, 3 bini aşkın molotof kokteyli ve 6 bin civarında havai fişek kullanıldığını aktaran Coş, bu ciddi hasarlara neden olan patlayıcıların büyük bir risk altında görevlerini yürüttüğünü belirtti. Bu kadar tehlikenin altındaki görevlilere ?gaz dahi kullanmayın' demenin neyin nesi olduğunu soran Coş, şöyle devam etti: ?Ben buna karşı hiçbir duyarlı STK'nın da ?arkadaş sen ne demek istiyorsun, gaz kullanmayıp da ne yapacak?' dediğini duymadım. Terörle mücadelede hassas olan STK'ların da bu tür anlamsız açıklamalarda bulunan kuruluşlara karşı gerekli cevapları vermesi gerekiyor. Çünkü huzur ve güvenlik hepimizin. Güvenlik kuvvetlerimize moral ve motivasyon desteği sağlanması gerekir. Atılan korsan gösterilerde 2 polis memurumuz şehit düşmüş. Onlarca vatandaşımız yaralanmış. Birçok çocukta bomba yapımı aşamasında kendisini telef etmiş. Terörle mücadelede milletçe başarılı olabilmemiz için cesur ve yılgınlığa düşmememiz gerekiyor. Şehitlerimize üzüleceğiz; ama düşmanı sevindirmeden??

TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRT AYDINLARI TEHDİT EDİYOR

Suç örgütün Türkiye ile hesapları olan komşu ülkelere taşeronluk yaptığını vurgulayan Coş, şunları söyledi: ?Bu örgütün isteği şey Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesini engellemekten başka bir görevi yok. Bunun için zamanına göre çeşitli argümanlar ortaya atıyor. Bazı demokratik değerleri de öne sürerek, varlığını sürdürmek istiyor. Otokritik bir örgüt. Hiçbir zaman insan haklarına riayet etmemiştir. Kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır. Kendileri dışındaki Kürt politikacıların oluşmasına karşı çıkıyor. İstememesine rağmen ortaya çıkanları ölümle tehdit ediyor, fırsat buldukça öldürüyor. Antidemokratik ve despot yapıdaki örgüt yöneticileri farklı görüşlere tahammül etmiyor. Bu Kürt aydınlarını yine devletimizin güvenlik kuvvetleri korumakta. Moralimizi bozmak isteyen teröre karşı granit gibi sağlam olacağız. Üzülsek de bunu düşmana belli etmeyeceğiz. Kan tükürsek de kızılcık şerbeti içtik diyeceğiz. Binlerce şehit de versek, memleketin her yerinde şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. ?

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, öğretim üyeleri, STK temsilcileri ile gazilerin katıldığı toplantıda Coş, soruları cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber