Elektrik akımına kapılan altı inek telef oldu

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Şehitlioğlu köyünde, elektrik akımına kapılan altı inek telef oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Şehitlioğlu köyünde yaşayan Kudret Atay'a (47) ait ahırdaki ineklerin süt sağım makinesine bağlı olduğu sırada elektrik kaçağının bulunduğu kablo ineklerin başının bağlı bulunduğu demirden yapılmış kilit sistemine temas etmesi sonucu altı inek akıma kapılarak telef oldu. Ümmet Fahri Atay yaptığı açıklamada, "Babama ait ahırda Babam Kudret, kardeşim Necla ve kendime ait Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan proje ile aldığımız inekler, elektrik kaçağından dolayı ahırda bulunan 12 inekten altısı telef oldu. Zarar, 40 bin lira" dedi.

Hayvancılık işiyle uğraştığını ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan proje ile bu inekleri aldığını, başına gelen bu olay karşısında mağdur olduğunu dile getiren Atay, "Eğer zararımın giderilmesi noktasında bir imkan varsa devletten yardım bekliyorum? dedi.

Baba Kudret Atay ise olay sonrası yetkilere haber verdiklerini, belgelerle birlikte Kaymakamlığa başvurarak, zararın karşılanması konusunda ne yapılabileceklerini danıştıklarını ve yardım beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber