Öğrenciler sınav öncesi caddeyi trafiğe kapattı

Kırıkkale'de özel bir dersanenin yaptığı sınav öncesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle dersanenin bulunduğu cadde trafiğe kapandı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı dönemi öncesinde hizmete girerek eğitime başlayan dersanenin deneme sınavına bin 500'den fazla öğrencinin katıldığı belirtildi. Öğrencilerin velileri ile birlikte sınav öncesi dersane önünde bir önceki seanstaki öğrencilerin çıkmasını beklerken cadde üzerinde yoğun bir kalabalık nedeniyle caddedeki trafik de durma noktasına geldi.

Kırıkkale merkez ve ilçelerindeki ilköğretim okullarındaki öğrencilere yönelik yapılan deneme sınavına katılan çok sayıdaki öğrenciler derece yapmak ve verilecek hediyeleri elde etmek için yüksek puan alma çabasıyla heyecan ve sevinci bir arada yaşadılar. Öğrenciler sınavda iken veliler de dışarıda beklediler. Dersane görevli ve idarecileri ise öğrencilerin içeriye girişlerinde ve sınav salonlarına alınmalarında yardımcı oldular.

Dersane Müdürü Ramazan Yıldırım, deneme sınavına beklenenin üzerinde bir katılım olduğunu belirterek, öğrencilerin sınıf ve seviyelerine göre hazırlanan deneme sınavının öğrencilerin seviyelerinin belirlenmesinin yanı sıra farklı tipteki soruları da çözme fırsatlarının olacağını söyledi.

Her branştan en az 3 öğretmen ve sadece ilköğretim 3 ile 8. sınflar arası öğrencilere yönelik bir dersane olduğunu belirten Yıldırım, dersanede fiziki şartlar, iç dizayn ve dekorasyon ile diğer mekanların tamamen öğrencilere uygun olarak hazırlandığını belirtti.

Dersane Müdürü Yıldırım ayrıca dersanedeki öğrencilerin 15 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü ve dersanenin de 200 öğrenci kapasiteli olduğunu dile getirdi.

Dersane'de hafta içi ve hafta sonu eğitim gören öğrencilere talep etmeleri halinde 4 aylık dil kursları kapsamında Oxford Languange Centre İşbirliği sayesinde tüm dünyada geçerli olan sertifika da verileceği belirtildi. - KIRIKKALE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber