Özel Ali Kenger Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Suriyeli çocuklara kucak açtı

ÖMER KEBELİ | KAHRAMANMARAŞ - 04.11.2012 16:23 Ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye'deki çadır kentlere sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Kahramanmaraş Özel Ali Kenger Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çadır kente ziyarette bulunan Özel Ali Kenger Lisesi öğrencileri, burada kendi yaşıtlarıyla tanıştı. Savaşın çirkin yüzünü erken yaşta gören Suriyeli kardeşlerinin dertlerini dinleyen öğrenciler, daha sonra Suriyeli kardeşlerini okullarına davet etti. Davete olumlu cevap veren Suriyeli çocuklar ve aileleri, okul yemekhanesinde okul öğrencileriyle bir araya geldi.

Yemekte Suriyeli kardeşleriyle tanışma fırsatı bulan öğrenciler, Suriyeli çocuklara yakın ilgi gösterdi. Ülkelerindeki savaşta başından geçenleri anlatan Suriyeli çocuklar, kendilerine kucak açarak okullarında misafir eden Özel Ali Kenger Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine teşekkür etti.

Yemekte Suriyeli yaşıtlarını yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren okulun 10. sınıf öğrencilerinden Hatice Merve Yazar, ?Suriyeli arkadaşlarımız bize Esed'in attığı bombalarla evlerini ve okullarını nasıl yıktığını anlattılar. Ülkelerinden ayrı yaşamak onlara çok zor geliyormuş. Savaşın biran önce bitmesini istiyorlar.? diye konuştu.

Türk insanının, kendine sığınanı asla yalnız bırakmayacağını belirten Okul Müdürü Kenan Çekiç ise ?Onlar Kahramanmaraş'ın ve bizim misafirlerimizdir. Suriyeli kardeşlerimizi okulumuzda misafir ederek, onların sıkıntılarını bir nebze gidermek istedik.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber