Merzifonlular kan bağışı için yarıştı

Amasya'nın Merzifon ilçesine Türk Kızılayı Kan Bağışı Otobüsü ile gelen yetkililerin başlattığı 3 günlük kan bağışı kampanyasında 200 ünite kan bağışında bulunulduğu bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir doktor ve 3 görevlinin hazır bulunduğu Kızılay kan toplama aracı önünde vatandaşlar kan vermek için kuyruk oluşturuyor. Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı kabul eden Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi yetkilileri, kan bağışı için gelen vatandaşlara teşekkür ederek, 3 ay sonra kendilerini tekrar kan bağışı yapmaya davet etti.

Kan bağışı kampanyasının yarında devam edeceğini ifade eden Kızılay kan toplama aracında görevli Doktor Tuba Yanık, ?Merzifon'a belirli aralıklarla geliyoruz. Merzifon halkı her geldiğimizde bizi şaşırtıyor. Kan vermek için sıraya giren vatandaşlarımızı duyarlılıklarından ötürü kutluyorum. Kan bağışında bulunan bireyin hem kanı yenileniyor hem de üç kişinin kan ihtiyacı karşılanıyor.? dedi.

Kan bağışında bulunmanın bir insanlık görevi olduğuna dikkat çeken Yanık, ?Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Yaş aralığı 18 ila 65 olan, önemli bir sağlık problemi bulunmayan, vücut ağırlığı 50 kg'ın üzerinde olan her birey kan bağışında bulunabilir. Belirttiğimiz yaş arasındaki her sağlıklı erkek birey 3 ayda bir yılda 4 kez, kadın bireyler 4 ayda bir yılda en fazla 3 kez kan bağışlayabilir.? şeklinde konuştu.

Merzifon'da örnek bir davranışında sergilendiğini belirten Yanık, ?Memurundan işçisine, öğrenciden esnafa kadar her kesimden insan kan vermeye koşuyor. Merzifon'da rekor kırılacağını düşünüyorum. Kampanyamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber