Şoför, mültecileri ilçe duraklarında bırakarak kayıplara karıştı

Gaziantep'in Karkamış ilçesinden Adıyaman'daki çadır kentte bulunan akrabalarını ziyarete gelen ve geldikleri araç şoförünün Adıyaman ilçe duraklarında terk edip gitmesiyle sokakta kalan 20 Suriyeli mülteciye, Adıyaman halkı sahip çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akraba ziyaretine gelen 20 Suriyeli mülteciyi çadır kentten alarak Adıyaman'a getiren araç sürücüsü, mültecileri Adıyaman ilçe duraklarına bırakarak kayıplara karıştı. Durumun farkına varan Adıyamanlı vatandaşlar, mültecilerin yanlarına gelerek ilgilenmeye başladı. Duygusal anların yaşandığı yerde, Adıyamanlı bir vatandaş gözyaşlarını tutamazken, vatandaşlar mültecilere bisküvi ve meyve suyu alarak ikramda bulundu.

20 Suriyeli mültecinin arasında bulunan çocuklara da vatandaşlar tarafından ilgi gösterilirken, mültecilerin arasında bulunan bir kadının rahatsızlığı dolayısıyla, durum 112 sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından, kadını ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan Suriyeli kadının, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Vatandaşlardan Nazim Doğan, "Allahımız Muhammedimiz birdir. İnsanlar insan olmalıdır. Suriyeli insanlar bizim kardeşlerimizdir" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Başka bir vatandaş da, "Bu aileyi böyle gördüğümüz için gerçekten ciğerimiz yanıyor. Birkaç kelime bildiğim için çocuğa meyve suyu içirmeye çalışıyorum" dedi.

Daha sonra AFAD'dan gelen bir ekip, sokak ortasında kalan 20 mülteciyi çadır kente götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber