Evlerinde çatlaklar oluşan köylüler, taş ocağını basıp araçları taşladı

Muş merkeze bağlı Tekyol köyü yakınındaki Yazıcıoğulları'na ait taş ocağı, patlatılan dinamitler nedeniyle evlerinde zarar olduğunu iddia eden köylülerin baskınına uğradı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam saatlerinde taş ocağına gelen köylüler, burada çalışanlara ve araçlara saldırdı. Taşlı sopalı saldırıda taş ocağında çalışan 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, buradaki araçlar ile makineler kullanılamaz hale geldi. İşletme sahibi Şükrü Yazıcoğlu, zararının yaklaşık 1 milyon lira olduğunu söyledi.

Önceki gün akşam saatlerinde 50'den fazla kişi oldukları tahmin edilen köylüler, taş ocağını basarak, burada bulunanları darp etti. Ocaktaki araçlara ve konteynerlere büyük zarar veren köylüler, taş ocağını çalıştırmayacaklarını söyledi. Taş ocağında bulunan araçlarda büyük hasar oluşurken, 6 kişi de taşlı, sopalı saldırıda çeşitli yerlerinden yaralandı.

Saldırı sırasında taş ocağında bulunan ve yaralanan Emrullah Yazıcıoğlu, "Bir anda köylülerin saldırısına uğradık. Taş, sopa, demir her şeyle saldırdılar bize." dedi.

Taşocağı sahibi Şükrü Yazıcıoğlu ise "Akşam saat 18.00 sularında organizeli bir şekilde bir baskın oldu. Taşlı, sopalı saldırı. Silah sesleri de geldi. Ben dahil çok ciddi bir şekilde darp edildi buradaki arkadaşlar. 22 yıldır biz bu taş ocağını çalıştırıyoruz. Hayatımız boyunca böyle bir şey yaşamadık. Burada maddi zararım 1 milyon lira civarında. Ben dahil 6 kişi de yaralandı." diye konuştu.

Köylülere zararlarının olmadığını savunan Yazıcıoğlu, "İddia ettikleri gibi zarar veriyorsak, 'devletimizin uzmanları var, getirin baksınlar, eğer bizim burada bir kusurumuz varsa biz bunu karşılamaya hazırız' dedik. Ancak burada bir güvenlik zafiyeti görüyoruz. Özellikle Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan çok ciddi bir özen gösteriyor ama bana göre güvenin olmadığı bir yere sermaye akmaz. Ben bir Muşlu olduğum halde ben yapamadığıma göre bir yabancı nasıl buraya gelip yatırım yapabilir? Ben İçişleri Bakanımıza seslenmek istiyorum. Bu bölgede çok ciddi sıkıntılar var. Buraya el atmalarını istiyorum. Yoksa kimse bir çivi çakamaz buraya." açıklamasında bulundu.

Tekyol köylüleri de patlatılan dinamitlerden dolayı evlerinin çatladığını, bazı evlerin oturulamaz duruma geldiğini iddia etti.

Muş Valisi Ali Çınar ise Tekyol köyünde yaklaşık 14 yıldır faaliyet gösteren bir mıcır ocağının bulunduğunu, buraya yapılan baskının yargıya intikal ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber