Kan davasına dönen muhtarlık seçimi ile ilgili dava sürüyor

Van merkeze bağlı Erçek beldesinde 26 Aralık 2009 tarihinde çıkan silahlı kavgayla ilgili davanın görülmesine, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devam edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ilıkaynak köyünde 26 Aralık 2009'da İbrahim Enterili ile Aziz ve Eyüp Eskioba'nın yaşamını yitirmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin dava sürüyor. Dava, güvenlik gerekçesiyle Zonguldak'ta görülüyor. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Duruşma nedeniyle polis ve jandarma ekipleri adliye önünde geniş güvenlik tedbirleri aldı. 7 Ocak 2013 tarihine ertelenen davada, 10 kişinin tutukluluk hallerinin devamına, hakkında yakalama emri çıkartılan Gürgin Atlı'nın nedenleri ortadan kalkmadığından yakalama emrinin devamına ve yerine getirilmesinin beklenmesine, sanığın yakalanmaması halinde yargılamanın sürüncemede kalmaması için sanık hakkındaki davanın tefrikinin düşünülmesine karar verdi.

Erçek beldesine bağlı Ilıkaynak köyünde yaşayan Eskioba, Atlı ve Kıskanç aileleri arasında 2009'da yapılan muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavga, 1 kişi ölümüyle kan davasına dönüşmüştü. Aynı yıl içerisinde Van'dan köye giden Eskioba ailesinin bulunduğu otomobillere, köy girişinde uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve olayda Aziz Eskioba, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterili hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber