Kalkınma Ajanslarına, 1.7 milyar liralık kaynak aktarıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında, İbis Otel'de düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Avni Coş ve 26 Kalkınma Ajansı Genel Sekreterleri katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz buradaki konuşmasında, Türkiye genelinde kurulan 26 Kalkınma Ajansı'nı birbirinden kopuk yapılar gibi düşünmediklerini, bir taraftan her ajansın kendi bölgesiyle ilgili çalışmalar, strateji ve planlar yürüttüğünü, bir taraftan da her birinin Türkiye'nin değişik bir bölgesinde çalışan ve belli bir ağın parçası kurumlar olduğunu ifade etti.

Ajansların birbirleriyle etkileşim içinde olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Yılmaz, ''Bazı konularda birbirine komşu iki ajansın birlikte çalışma yapması gerekebiliyor. Bazen bütün ajansların ortaklaşa yapması gereken konular, ele alması gereken konular, meseleler olabiliyor. Bir ajansımızın çok iyi yaptığı ve diğer ajansımızın örnek alabileceği iyi uygulamalar söz konusu olabiliyor veya yapılan bir hatadan bütün ajanslarımızın dersler çıkarması söz konusu olabiliyor'' dedi.

Ulusal düzeyde 10. planı hazırladıklarını hatırlatan Kalkınma Bakanı Yılmaz, bugüne kadar ajanslara merkezi idareden 1,2 milyar lira kaynak aktardıklarını, 500 milyon liralık yerel kaynakla birlikte ajanslara aktarılan kaynağın 1,7 milyar lirayı bulduğunu bildirdi.

Ajanslar kanalıyla 607 projeye destek sağladıklarını, bin 593 projenin ajanslardan teknik destek aldığını dile getiren Kalkınma Bakanı Yılmaz, yeni destek mekanizmaları da geliştirmeye gayret ettiklerini, girişim sermayesi ve faiz desteği gibi daha fazla işletmeye bir takım destekler sunma yönünde çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Ajansların yerelde kapasite gelişimine sundukları desteğin çok önemli olduğunu kaydeden Kalkınma Bakanı Yılmaz; ?Ajanslarımız sayesinde binlerce on binlerce insanımız bugün proje, planlama ve strateji geliştirme konusunda kapasite geliştiriyor, fikir sahibi oluyor, proje geliştiriyor. Bu bütün Anadolu'da adeta bir seferberlik şeklinde yürüyen bir çalışma. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda gerek ajanslarımızda çalışan personelimiz ve onların kapasiteleri, bilgi birikimleri gerekse ajanstan faydalanma doğrultusunda faaliyet gösteren kurumların kapasiteleri çok daha ileri noktalara gelecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber