Bozok Üniversitesi başarılarını sürdürüyor

Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından hazırlanan "a 5-unit observational study in North-Eastern Anatolia" adlı makale, 20 milyon makaleyi içine alan bir arama motoru olan BioMedlib Journal tarafındaan kendi konu alanında en iyi 20 makale içinde yer aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke genelindeki sağlık yüksekokulları arasında kaliteli eğitimi ve uluslararası alanda başarılı bilimsel yayınları ile adından söz ettiren Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bir başarıya daha imza attı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat?ın, Ayşe Parlak Gürol ve Ümran Çevik ile birlikte yaptığı ve SCI kapsamında Internatiol Journal of Nursing Practice adlı dergide yayınlanan "Hand hygiene compliance of nurses: a 5-unit observational study in North-EasternAnatolia" adlı makalesi, 20 makale içinde birinci sırada yer aldı.

20 milyon makaleyi içine alan bir arama motoru olan BioMedlib Journal tarafındaan kendi konu alanında en iyi 20 makale içinde birinci sırada yer alan çalışma, Türkiye'de iki farklı şehirde 5 yeni doğan yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında hemşirelerin el hijyen uyumları araştırıldı. Tüm dünyada önemli bir sorun olan, hastanede yatış süresinin azalması ve tedavi boyutu ile oldukça yüklü bir maliyete neden olan, ölümlere yol açan hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde ulusal ve uluslararası önlemlere yer verilen makalede, sağlık personelinin özellikle hemşirelerin el hijyen uyumlarının artırılması ile hastane enfeksiyonlarının yarı yarıya azaltılabileceği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber