Devrimci Gençlik Köprüsü'nün tabelaları ikinci kez söküldü

Hakkari'de 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının adına yaptırılan Devrimci Gençlik Köprüsü'nün tabelaları ikinci kez söküldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Zap Suyu üzerine 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları adına yaptırılan ve 1999 yılında bombalanarak yıkılmasının ardından 2 yıl önce yeniden yaptırılarak hizmete açılan köprünün ?Devrimci Gençlik Köprüsü? yazılı tabelası ikinci kez kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden söküldü. Tabelanın ikinci kez sökülmesi ile ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Yazar Cezmi Ersöz, olaya sert tepki gösterdi. Tabelaları sökenlerin neye tahammül edemediklerini anlayamadığını belirten Ersöz, ?İnsan yaşamının değersiz olduğu ve açlık grevlerinin olduğu ülkede bunlara yakınmak lüks geliyor insana, ama o köprü barış ve kardeşliğin simgesidir. Bu saldırı barışa ve kardeşliğe yapılmış bir saldırıdır. En yakın zamanda tekrar daha sağlam yapılmasını düşünerek köprüdeki levhayı tekrar takacağız. Dilerim bir daha tekrarlanmaz. Hakkari halkını da bu konuda hassas olmaya çağırıyorum? dedi.

Yazar Cezmi Ersöz'ün koordinasyonunda toplanan parayla yeniden inşa edilen 70 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğindeki asma köprünün tabelası geçen yıl da sökülerek köprünün üzerine 'Ülkücü Gençlik, T.C Türkiye' yazıları yazılmıştı. Sökülen tabelanın yerine geçen yıl tekrar yenisi takılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber