Sürücünün kaza yerinde bırakıp kaçtığı genç kız: Sürücünün yaptığı insanlık suçu

Bingöl'de arkadaşlarıyla yolda yürüdükleri sırada kendilerine çarpan sürücünün olay yerinde yaralı olarak bırakıp kaçtığı gençlerden Ayşe Fatma Zengin, kendilerini olay yerinde yaralı olarak bırakıp kaçan sürücünün, insanlık suçu işlediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zengin, ''Bizi neden bırakıp kaçtı? Acaba birisi onun evladına vurup kaçsa ne hissederdi?" diye sordu.

Tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesi'nden bugün taburcu olan Ayşe Fatma Zengin, yanındaki arkadaşının vefat ettiğinden habersiz kazayı anlattı. Zengin, ''Arkadaşlarımla beraber Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden, Bingöl Üniversitesi'ne doğru yolun en sağından ilerliyorduk. Karşıya geçme gibi bir durumumuz yoktu. Ne olduğunu tam anlayamadım ama kendimi bir anda yerde buldum. Sonrasını hatırlayamıyorum. Sonradan öğrendim, sürücü bizi o vaziyette bırakıp kaçmış. Acaba birisi onun evladına vurup kaçsa ne hissederdi? Yapmış olduğu bir insanlık suçudur.'' dedi.

Aynı olayda yaralanan İslim Karabaş ise Zengin'in ifadelerini doğrulayarak, ''Her şey aniden gerçekleşti. Bir aracın altında kanlar içinde yatan birisini gördüm. Nasıl bir zihniyet, o vaziyette olan birisini bırakıp kaçar. Bizim inancımız gereği, hayvanları bile incitmekten kaçınırken o kişi nasıl olur da bırakıp kaçar. Ben o sürücüye hakkımı helal etmiyorum.'' şeklinde konuştu.

Elazığ'da tedavi gören Hülya Generel'in babası Mehmet Generel ise yaralıları olay yerinde bırakıp kaçan sürücünün en ağır cezayı almasını istediğini belirtti.

Generel, "Yolun kenarında 6?7 arkadaş yan yana yürürken gelip çarpması bana göre kaza değildir. Bilinçli bir şekilde yapılan cinayettir. Kızımın hala arkadaşının öldüğünden haberi yok. Aracı kullanan sürücü bizim yavrularımızı o şekilde bırakıp kaçmış. Hangi insan bir canı yolda bırakıp kaçar. Bizler, yolda bir hayvanı yaralı bir vaziyette görsek bile yardımcı oluruz. Bu olayı gerçekleştiren bence bilinçli yapmıştır. Kızlarımızı bu hale getiren sürücünün hukuki açıdan en ağır cezayı alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım." dedi.

Esra Şevli'nin babası Hüsamettin Şevli ise başkalarının da kaza yaptığını ancak yol ortasında bırakıp kaçmanın insanlığa yakışmadığını belirtti. Şevli, "Benim büyük oğlum da trafik kazası geçirmişti. Ancak ona çarpan şahıs oğlumu alıp hastaneye götürdü. Evladımla kendi evladı gibi ilgilendi. Ama bu cani kasten yapmış olmalı ki yolda bırakıp kaçtı. Eğer kaza olsaydı oradan kaçmazdı. Kaçtığına göre kasten yapmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Bingöl'de olayı suiistimal etmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Generel, "Bizim yavrularımız karşıdan karşıya geçmiyordu. Kaldırım olmadığı için yolun en sağından ilerliyordu. Ayrıca bizim adımızı kullanarak basın açıklaması yapanlar olmuş. Bizim ağzımız yok mu? Biz konuşmayı bilmiyor muyuz? Kimden izin almışlar ki adımıza açıklama yapıyorlar. Hangisi ölen evladımızın arkasından Fatiha okudu. Bizim adımıza konuşacaklarına, ölen evladımıza ya da yaralanan evlatlarımıza dua etsinler.'' şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber