Patlamada ölen çocuğun ailesi tepkili: Bunu yapanları Allah kahretsin

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde dün akşam zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Faris Demircan (11)'ın ailesi, çocuklarını katledenleri Allah'a havale ettiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faris Demircan'ın dayısı Süleyman Karadeniz, yeğeninin ölümüne 18 kişinin de yaralanmasına yol açan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kendi canlarının yandığını ve yüreklerinin bir parçasının koptuğunu söyleyen Karadeniz, "Gençlerimiz çocuklarımız ölüyor. Bu olayların olmasını istemiyoruz. Çünkü olan bize oluyor. Bunun aslı nedir, gerekçesi nedir? Bu çocuklar niye öldürülüyor? Bu olayda bu bombayı kim patlatmışsa Allah onu kahretsin, Allah kahretsin diyorum." şeklinde tepki gösterdi.

Bu tür olayların emrini verenleri de Allah'a havale ettiğini ve Allah'tan onları kahretmesini istediğini belirten dayı Karadeniz, şunları söyledi: "Bu tür olayları ölüm sebebini verenler her kimse, kim olursa olsun, Allah kahretsin onları. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bu kanlar dursun artık. Allah rızası için, canımız acıyor, dün akşamdan 17.00'den beri ayaktayız. Artık yeter."

Patlamada ölen Faris Demircan'ın kuzeni Nedim Erhanlar ise akan durması için herkesin üzerine düşmesi gerekeni yapması gerektiğini söyledi. Erhanlar, "Bu kanı durdurmak için Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımızdan yardım istiyoruz. Bu kanı durdurmak için herkese sesleniyoruz. Allah rızası için bu kanı durdurmak istiyoruz, başka çocuklarımız ölmesin." dedi.

Çocuğun amcazadesi Hüseyin Fırat ise olayın insanlık dışı bir cinayet olduğunu söyledi. Faris'in özürlü olduğunu anlatan Fırat, yeryüzünde merhamet edilmesi gereken birinin böyle bir olayda öldürülmesinin kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti. Fırat, "Masum bir çocuk ve özürlü. Yola gitmiş ve o sırada patlama olmuş. Bu tür olayları istemiyoruz. Bu rezalete karşıyız. Dün eve gittim, bütün camlar kırılmıştı, çocuklar perişan haldeydi. Ne kapı vardı, ne pencere. Evde hiçbir şey kalmamıştı. Oturdum ağladım. İnsanlık dışı bir cinayet tabi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber