Bilkent Üniversitesine AB için süper cami

Haber Giriş : 06 Ekim 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİLKENT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı sağlık ve eğitim alanlarında yaptığı hizmetlerle ünlü bir babanın, İhsan Doğramacı'nın oğlu. İhsan Doğramacı'nın 1984'te, bilim-sanat ve kültür merkezi hedefiyle kurduğu vakıf üniversitesi şimdi tüm üniversitelere model olacak bir camiye kavuşuyor. Üniversite Rektörü Prof.Dr. Ali Doğramacı, büyük dedesi Doğramacızade Ali Sami Paşa'nın adını taşıyacak.

Üniversite kampusü içine yapılacak olan cami, Rektör Ali Doğramacı'ya atalarının bir vasiyeti. Caminin tamamlanmasıyla Rektör Doğramacı, Doğramacı Ailesi'nin bu vasiyetini de yerine getirmiş olacak.

OSMANLI MODELİ

Türkiye'nin ilk teknolojik camii sadece ibadet hizmeti vermeyecek. Resim sergisi, konser ve panellerin de yapılacağı cami, Osmanlı'da olduğu gibi hem ibadet, hem de kültür merkezi olacak. Tam bir teknoloji harikası olarak planlanan camide, abdest için sıcak ve soğuk su tertibatı, klima bulunacak. Yaşlı ve engelliler için asansörler de hizmet verecek. Mevlit, kandil gibi özel günler başta olmak üzere, din görevlileri tarafından Arapça okunan Kuran-ı Kerim ve dualar anında Türkçe'ye tercüme edilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber