Ödemiş Belediyesi'nin bütçesi 60 milyon liraya yükseliyor

Ödemiş Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Bekir Keskin başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Meclis Salonu'nda dün akşam yapılan toplantıda, birçok madde komisyonlara sevk edilirken, komisyonların alacakları kararlar için 19 Kasım Pazartesi akşamı bir toplantı daha düzenlenmesi kararlaştırıldı. Toplantıyı CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş de takip etti.

Toplantıda ilk olarak Şeker Camii bahçesine yapılacak şadırvan ve umumi tuvaletler ele alındı. Şadırvan ve tuvalet için Diyanet Vakfı'na 56 metrekarelik alanın tahsisi oybirliği ile kabul edildi. Ödemiş'in son aylardaki hareketli merkezlerinden olan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin genişletilmesi amacıyla çevresindeki binaların da kamulaştırılması oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Belediye hizmet binasının yıkılması nedeniyle yeni bina yapılana dek belediye birimlerinin farklı adreslerde faaliyet göstermesi de oybirliği ile meclisten geçti. Toplantının 5. maddesinde görüşülen belediyeye sözleşmeli olarak biyolog ve sanat tarihçisi alınması da oybirliği ile kabul edildi. Sanat tarihçisinin ÖYKAM'da, biyologun ise arıtma tesislerinde görevlendirilecekleri belirtildi.

6. maddeyle birlikte gelecek yılki mali performans ve bütçe görüşüldü. 2013 yılı bütçesi, mali performansı, ücret tarifeleri, vergi ve harç tarifeleri ile yol fazlalıklarının metrekare satış fiyatlarının belirlenmesi konusu da plan-bütçe komisyonuna havale edildi. Bu maddelerle ilgili komisyon çalışmasının ardından 19 Kasım Pazartesi akşamı meclisin yeniden toplanacağını ifade eden Belediye Başkanı Bekir Keskin, 2013 yılı mali performans programıyla ilgili üyelere CD dağıttıklarını belirterek, üyelerden CD'yi iyi şekilde incelemelerini istedi.

Belediyenin 2013 yılı bütçesinin 60 milyon liraya yükseltilmesini hedeflediklerini kaydeden Keskin, geçmiş yılların bütçe rakamlarıyla örnekler verdi. Toplantının imarla ilgili son iki maddesi ilgili komisyona sevk edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde muhalefet adına konuşan AK Partili Belediye Meclisi üyesi İsmail Gölcük, önce Başkan Keskin'i bir yerel televizyon kanalında geçmiş başkanları da anmasından dolayı kutladı. Daha sonra Keskin'in basınla bayramlaştığı toplantıda sarf ettiği, ?Belediyede para var, çare var? sözlerini hatırlatan Gölcük, ?Belediyenin madem parası var, biz niye meclisten kredi çekme kararı aldık. Madem para var işçilere ödemeleri niye yapılmıyor?? diye sordu.

Belediye hizmet binasının yıkılmasının ertelenmesi gerektiğini de kaydeden Gölcük, ?Bu belediye kayıp bir belediye mi olacak? Başkan bir tarafta, muhasebe bir tarafta, su tahsilat bir tarafta. Tabela yaptıralım, rehber bastıralım? dedi.

Cevap veren Başkan Keskin de, belediye bütçesinin 2009'da 32 milyon lira iken 2012'de 60 milyon liraya yükseldiğini anlatarak, belediyenin işçilerine 2012 yılı sonuna kadar gereken ödemeyi yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber