Muhtarlar nüfus hizmetleriyle ilgili bilgilendirildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik nüfus hizmetleriyle ilgili genel bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, Tarsus Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, büyükşehir yasası ile ilgili belirsizliklerin bulunduğunu söyledi. Yasanın hayata geçmesi ile birlikte 2014 yılında köy muhtarlarının mahalle statüsüne geçeceğini aktaran Özcan, ?Yalnız orman köyleri için her hangi bir düzenleme şuan itibariyle yok, ama bazı hazırlıkların yapıldığını biliyoruz. Mahalle muhtarlının belirsizliği devam ediyor. Umut ediyoruz, tüm endişelerimiz yersiz çıksın.? dedi.

Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek, kişinin doğumundan ölümüne, hatta miras hukukuna kadar tüm resmi işlemlerinin nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirildiğini hatırlattı. Muhtarların görev yaptıkları yerlerde kaydı olmayanları mutlaka kendilerine bildirmesi gerektiğini aktaran Taşyürek, ?Onları kayıt altına alalım ki, sistem çalışsın.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber