Bakan Eroğlu'ndan bakanlık teşkilatına taşkın talimatı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kış mevsiminin gelmesi dolayısıyla, ülke genelinde Bakanlık teşkilatına ait iş makinelerinin, taşkın riski bulunan bölgelere çekilmesi talimatını verdi. Taşkın açısından kritik bölgelerde önceden tedbir alınarak, muhtemel felaketlerin önüne geçilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, taşkın sezonunun başlaması nedeniyle DSİ ve Orman Genel Müdürlüklerini görevlendirdi. Genel müdürlüklerin kritik noktalardaki çalışmaları tamamlamasını isteyen Prof. Dr. Eroğlu, inşaat sezonu kapanan bölgelerdeki iş makinelerinin, kış mevsiminde çalışılabilecek bölgelere gönderilmesi talimatını verdi. Bu kapsamda, ülke çapında iş makineleri, taşkın ihtimali bulunan bölgelere çekilerek, muhtemel taşkınlara karşı önceden tedbir alınacak. Böylece makine parkının 12 ay esaslı toplu çalışma düzenine geçmesi sağlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taşkın olayları konusunda yaptığı değerlendirmede, son 15 yılda meydana gelen toplam 496 taşkında 297 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 314 bin 904 hektar alanın sular altında kaldığını belirtti. Eroğlu, taşkından kaynaklanan ekonomik kaybın yıllık 100 milyon dolara kadar çıkabildiğini ifade etti. Buna karşılık, taşkınla mücadele konusunda son dönemde büyük mesafe alındığını vurgulayan Eroğlu, ?2002 yılı başı itibariyle 4 bin 953 adet taşkından korunma tesisi ile yaklaşık 1 milyon hektar alan korunmakta iken, 2012 yılında 6 bin 188 adet tesis ile yaklaşık 1,5 milyon hektar koruma altındadır.? dedi. Eroğlu, söz konusu dönemde taşkın koruma tesisi sayısında yaklaşık yüzde 25, taşkından korunan alanda da yüzde 50 artış sağlandığının altını çizdi.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın taşkın koruma tesisleri, taşkın planlama ve yönetim projeleri ile ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra meteorolojik uyarıları ile de muhtemel taşkınlarda can ve mal kaybını en aza indirme gayreti içinde olduğunu vurguladı. Bakan Eroğlu, ?Hem mahalli idarelerimiz hem de vatandaşlarımız, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan erken uyarıları dikkate alsınlar. Taşkın zararlarından kaçınmak için yerleşim alanlarımızın müsait alanlarda kurulması da büyük önem taşıyor. Merkezi yönetim, mahalli idare ve vatandaş işbirliği ile taşkın zararlarını en aza indirebiliriz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber