OMÜ Rektörü Akan: İkinci öğretim, bilimsel araştırmayı engelliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Türkiye'de bilimsel araştırmaların olması gerekenin altında bulunmasının önemli nedenlerinden birinin de ikinci öğretim olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akan, "İkinci öğretim, öğretim elemanlarının çok vaktini alıyor, bilimsel araştırma yapmaya vakitleri kalmıyor. Zamanla buna alışıyor ve bilimsellikten uzaklaşıyorlar." dedi.

OMÜ 2012-2013 akademik yılı açılış töreni Kurupelit Kampüsü'ndeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, 42 bin öğrenci sayısıyla OMÜ'nün Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri içinde yer aldığını belirtti. Konuşmasında ikinci öğretimin, öğretim elemanları üzerindeki dezavantajlarına değinen Akan, "OMÜ olarak hep ileriyi hedefledik. Üniversite olarak Türkiye ortalamasının üzerinde öğretim elemanımız var. Yönetim olarak öğretim üyelerimizin projelerine hep destek olduk. Yurt dışına gitmelerine olanak sağladık. Ancak Türkiye'de bilimsel araştırmaların olması gerekenin altında bulunmasının önemli nedeni ikinci öğretimdir. İkinci öğretim, öğretim elemanlarının çok vaktini alıyor, bilimsel araştırma yapmaya vakitleri kalmıyor. Zamanla buna alışıyor ve bilimsellikten uzaklaşıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitelerin ülkelerin geleceğinde büyük emek sahibi olduklarını vurgulayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençlerin yetiştiği üniversitelerin ayrıca bir ilin, bölgenin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. Açılışın ardından gazeteci-yazar Doğan Hızlan tarafından "Kitaplar, Ben ve Kitaplarım" konulu konferans verildi.

Akademik açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber