Bolu Belediyesi, toplu taşıma araçlarını takipte

Bolu Belediyesi özel halk otobüslerini ve toplu taşıma yapan araçları uydudan araç takip sistemi ile saniye saniye takip ediyor, kamera ve ses sistemi ile de araçların içerisinde olup bitenleri kayıt altına alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, vatandaşların kendilerini güvende hissedebilmeleri ve araçların etkin kullanımı için takip sistemi ile otobüslerin hangi durakta hangi saatte olduğunu, durakta kaç saniye beklediğini tespit edebildiklerini belirterek, "Böylece bir aksama var ise işleri düzeltme yoluna gidiyoruz." dedi.

Şehir içerisinde çalışan 22 adet özel halk otobüsünde, hem aracın önünü, hem de aracın içerisini gören kamera sistemleri ve ses kaydının mevcut olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bolu merkez ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi arasında taşımalık yapan S.S. Bolu Karaköy Otobüs-Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait 55 araçta da araç içerisinde kayıt yapan kamera ve ses sistemleri mevcuttur. Otobüs yolcu taşımacılığı esnasında şoför ve ya araç içerisinde yaşanan herhangi bir olumsuzluk halinde vatandaşlarımız 10 gün içerisinde aracın plakası ve saati ile Bolu Belediyesi Bol-Hizmet Noktası ve İletişim Merkezi'ne müracaat etmeleri halinde, yapılan tespitler sonrasında şoförden kaynaklı bir sorun tespit edilirse yönetmelikler gereğince gerekli uyarılar yapılacak ve sorumlular hakkında cezai işlemler başlatılacaktır. Ayrıca müracaat eden vatandaşımıza da çözülen sorunla ilgili gerekli bilgilendirmede tarafımızca yapılacaktır. Yine Bolu Belediyesi tarafından otobüslerdeki yolcu yoğunluğunun bulunduğu güzergahlarda da denetimlerimiz aralıksız bir şekilde yapılmakta, 22 adet şehir içi özel halk otobüslerinin tamamında da araç takip sistemi bulunduğundan araçlar sistem üzerinden sürekli olarak denetlenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber