Aynı kurumdan iki farklı yazı şok etti

İzmitli bir vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gönderilen bir yazıda emekli olabileceğinin belirtildiğini, daha sonra gönderilen yazıda ise emekli olmak için daha beklemesi gerektiğinin ifade edildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit'in Kozluca köyünde oturan evli ve 2 çocuk babası Hayrettin Akkuş (48), emekli olmak için Sakarya'da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurdu. İş yeri Adapazarı'nda olduğu için Sakarya'daki kuruma geçtiğimiz Temmuz ayında başvurarak emekliliği hak edip etmediğini sorduğunu söyleyen Akkuş, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Müdür Yardımcısı Nurdan Yılmaz imzasıyla gönderildiğini belirttiği yazıda 'müracaat etmesi halinde emekli olabileceği' ifadesinin yer aldığını söyledi.

SGK'dan gelen resmi yazıya istinaden çalıştığı iş yerine başvurduğunu söyleyen Hayrettin Akkuş, ?Gelen resmi yazıda başvurmam halinde emekli olabileceğim yazdığı için iş yerinden ayrıldım ve kuruma emekli olmak istediğime dair dilekçe verdim. Yaklaşık 2 hafta sonra Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nden şef Turan Alkan imzalı gönderilen resmi yazıda '48 yaşımı doldurmadığımdan emekli olamayacağım, 15 Ocak 2013 tarihini beklemem' gerektiği ifade ediliyordu. Gelen son yazıyla adeta şok oldum. İlgili kurumun müdür yardımcısının imzasıyla gönderilen yazıda 'emekli olabileceğim' belirtilirken, 2 hafta sonra aynı kurumda görevli şef imzalı yazıda ise 'emekliliği hak etmediğim' yazıyordu. İlk gelen yazıya güvendiğim için işten de ayrılmıştım. SGK'ya giderek ayrıntılı bilgi almak istedim. Bana yanlışlık yapıldığını söylediler. Askerlik borçlanmamı ödediğimi ve döküm sanayisinde çalıştığımı, kanunen erken emekliliği hak ettiğimi ifade etmeme rağmen sorunu çözemediler. Aylardır işsizim, benim mağduriyetimi kim karşılayacak? dedi.

Akkuş, içinde bulunduğu durumla ilgili ulusal gazetelerdeki İş Köşe'sine yazı yazdığını da anlatarak, ?İşin uzmanları döküm sanayisinde çalıştığımdan 1 yıl 26 gün erken emekli olabileceğimi ve 19 Aralık 2011 tarihinde emekliliği hak ettiğimi bildirdiler. Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü yetkilileri, kanunları bilmiyor mu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber