Memur-Sen, olağanüstü tüzük kongresine gidiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen, 10 Kasım 2012 tarihinde, saat 10.30'da Başkent Öğretmenevi'nin Konferans Salonunda Tüzük Tadil Kongresi gerçekleştirilecek.

Oluşturulacak Tüzük Tadil Komisyonu, tüzükte yapılacak değişiklikleri ele alacak ve alınan kararlar, Genel Kurul onayına sunulacaktır. Memur-Sen'in memurlar.net'e ilettiği bilgilere göre, delegelerin kabul etmesini müteakip, yapılan değişiklikler kamuoyuna duyurulacaktır. Tüzük Tadil Kongresi'nde, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'na son yapılan değişiklikler çerçevesinde tüzüğümüzün yasaya uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Tüzük değişikliğinde, kanunda yapılan değişiklikle sendika ve konfederasyonlara tanınan yeni hakların etkin kullanımı için gerekli değişikliklerin yapılması öngörülmektedir. Gençlik Komisyonu, Kadın Komisyonu gibi istişari yeni organlar oluşturmak ve bu organların başkanlarının, daha üst istişare organlarına dahil edilmesi, Uluslararası kuruluş kurma gibi hakların tüzüğe eklenmesi, yapılması düşünülen değişiklikler.

Bu kongre sonrasında, bağlı sendikalarz da, tüzük tadil kongresi gerçekleştirecek ve tüzüklerini yasaya uyumla hale getirecek...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber