Ceylanpınar diken üstünde; silah sesleri ilçeden duyuluyor

Şanlıurfa'nın Akçakale sınırının ardından şimdi de hareketlilik Ceylanpınar hattında yaşanmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ceylanpınar'a sadece 100 metre uzaklıktaki Suriye'nin Resulayn beldesinde çatışmalar devam ediyor. Silah sesleri ilçeden rahatlıkla duyuluyor. Sınırın ötesinden çok sayıda mermi, Türk tarafındaki evlere isabet ediyor. Güvenliği sağlayan polis ve jandarma, sivilleri sınıra yakınlaştırmamaya çalışıyor. İlçeye Şanlıurfa merkez ve Viranşehir'den de takviye ekipler sevk edildi. İki kişinin, sınırı aşan mermilerle yaralandığı ilçede, tedirginlik had safhada.

İKİ CEYLANPINARLI VURULDU

Ceylanpınar sınırında devam eden çatışmada Suriye tarafından gelen kurşunlar iki Türk'ü vurdu. Yaralananlardan birinin bayan olduğu öğrenilirken, durumu ağır olduğu belirtilen diğer yaralı Şanlıurfa'ya sevk edildi. Suriye tarafından 3 kişinin öldüğü belirtilen çatışmada yaklaşık 40 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan durumu ağır olan 8 muhalif asker Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaklaşık 20 muhalifin tedavisinin devam ettiği kaydedilirken ayaküstü tedavi edilen bazı muhaliflerin savaşmak üzere yine sınır ötesine geçtikleri belirlendi.

BİNLERCE SURİYELİ CEYLANPINAR'A SIĞINDI

Sınır ötesinde çatışmanın şiddeti arttıkça kaçışlar da artıyor. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin kişinin ilçeye sığındığı belirtiliyor. Bunlardan bazıları otobüslerle taşınarak çadır kente yerleştirildi, bir kısmı ise akrabalarına sığındı.

Suriye Ordusuna ait topların sınıra yakınlaştığı belirtilirken, Mehmetçik sınır ihlallerine karşı sınırda mevzilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber