Evlilik Okulu, 2 bin 447 kişiye sertifika verdi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 'Evlilik Okulu Projesi' kapsamında evli ve evlenecek olan çiftlere yönelik verilen eğitim seminerlerinde şu ana kadar 2 bin 447 kişiye sertifika verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te büyük ilgi gören evlilik okulunda, en son mezun olan 126 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisi'nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve semt sakinleri katıldı. 4 hafta boyunca kursiyerler sağlık, ailede iletişim gibi konularda eğitim aldı.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, ?Evlilik Okulu projemizi iki yıldır sürdürüyoruz. Bugüne kadar 2 bin 447 kardeşimiz, bu projeye katılarak sertifikalarını aldı. Evlilik Okulu projemizde Şahinbey Belediyemiz öncülüğünde, Zirve Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile işbirliği yapıyoruz. Bugün ise eğitim seminerlerimizi başarıyla tamamlayan 126 kursiyerimize sertifikalarını veriyoruz.? dedi.

Uzman kişiler tarafından 1 ay boyunca kursiyerlere eğitim verildiğini ifade eden Tahmazoğlu, ?Buradaki amacımız, evliliğin her boyutunu, özellikle evlenecek çiftlerimize veya evli çiftlerimize anlatmak, karşılıklı birbirini anlamalarına ve dinlemelerine yardımcı olmak, ailenin mutlu bir şekilde devamını sağlamak.? diye konuştu.

Sertifikasını alan Ayşe Ateşoğlu, Evlilik Okulu Projesi ile ev içerisinde daha olumlu davranmaya başladığını, çocuğuna karşı daha iyi davrandığını kaydetti. Bir diğer kursiyer Hülya Muharrem ise 4 hafta boyunca kurslara katıldıklarını ve bu sayede ev içinde ve dışında daha iyi diyalog kurmayı başardıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Başkan Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti ve program sonunda birlikte fotoğraf çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber