9 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 09 Kasım 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde saat 10.30'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Denetim Komisyonu Türkiye Raportörü Josette Durrieu ve beraberindeki heyeti, saat 17.00'de Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Kemal Amr ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan Endonezya'da

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'da ülkenin önde gelen üst yöneticileriyle bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan, Bali'deki temaslarının ardından Brunei Sultanlığı'na bir günlük çalışma ziyaretinde bulunacak. Başbakan Erdoğan'a temaslarında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de eşlik edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, saat 14.00'te kamu başdenetçisi aday adaylarını dinleyecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde saat 14.15'de, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın cenaze törenine katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, beraberindeki heyetle birlikte Afrika Medya Liderleri Forumu'nun ardından Türkiye'ye dönecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 13.00'te Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. Toplantısı'nın hazırlıkları kapsamında Ankara Palas'ta çalışma yemeğine katılacak, saat 15.00'te Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kemal Amr ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 18.00'de Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile görüşecek, saat 19.30'da Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki'nin Ankara'ya yapacağı ziyaret dolayısıyla Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'un vereceği resepsiyona katılacak.

- Enerji ve Dışişleri Bakanı Taner Yıldız, saat 10.00'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Genel Kurulu'na katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa Ulusal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Elisabeth Guigou'u Ortaköy Ofisi'nde kabul edecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 10.45'te Maltepe, saat 13.00'te Kadıköy, saat 15.00'te ise Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezi müdürlüklerinin temel atma törenlerine katılacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nda saat 12.30'da esnaf ziyaretinde bulunacak ve tüketici sağlığına olumsuz etkileri olan ürünlerin teşhiri ile ilgili açıklama yapacak. Bakan Yazıcı, daha sonra ?Bir Ünite Kan, Bir Can? adlı kan bağışı etkinliğine katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de saat 10.00'da Valiliği, saat 10.30'da Denizli Belediyesi'ni, saat 11.00'de AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek, saat 14.00'de Pamukkale Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış törenine katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te saat 09.30'da 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'na, saat 14.00'de Şehitkamil Belediyesi'nin 232 sosyal konut kura programına katılacak, saat 15.00'de Gaziantep Ticaret Odası Meslek Lisesi'nin açılışını gerçekleştirecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel ile birlikte Eskişehir'de saat 14.00'da Mavi Ada Toplantı Salonu'nda yapılacak AK Parti 6. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin programları

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, saat 13.30'da parti genel merkezinde gerçekleştirilecek İstişare Toplantısı'na katılacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, saat 13.00'da Ankara Pazaryerleri Esnaf Odası yöneticilerini parti genel merkezinde kabul edecek, saat 13.30'da Demetevler'de semt pazarını ziyaret edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, Zeytinburnu Belediye'nde saat 09.30'da Deniz Feneri Derneği'ne 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilen alanla ilgili basın açıklaması düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İç Anadolu Belediyeler Birliği tarafından saat 14.00'de Ankara Neva Palas Otel'de ?Belediyemiz Kapatılmasın? paneli düzenlenecek.

- Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri, saat 12.30'da ?Depremin birinci yılında Van ve Erciş raporu? konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Dişhekimleri Birliği 14. Olağan Genel Kurulu, saat 10.00'da Ankara Dedeman Otel'de yapılacak.

- Boşanmış Babalar Grubu üyeleri, saat 15.00'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Dev Sağlık-İş üyeleri, saat 11.00'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesi önünde basın açıklaması yapacak.

- 78'liler Girişimi üyeleri, Bakırköy Cezaevi Önünde saat 13.30'da ?Hapishanelerde Ölümler İstemiyoruz? konulu basın açıklaması düzenleyecek ve ardından cezaevi önünde sabaha kadar eylem yapacak.

- DİSK/Enerji-Sen, Galatasaray Meydanı'nda saat 15.00'te sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilere destek amacıyla BEDAŞ Genel Müdürlüğü önündeki direniş çadırına yürüyüş düzenleyecek.

- Halk Cephesi Uluslararası İlişkiler Komitesi, Kadıköy Eminönü Vapur İskelesi önünde saat 15.00'te Suriye halkı için bildiri dağıtacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

----------------------------

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da araştırma geliştirme faaliyetleri araştırması ile dış ticaret endekslerini açıklayacak.

- İstanbul Sanayi Odası'nın 2012 yılı 2. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası 2 maçla start alacak, program şöyle:

20.00 Beşiktaş-Bursaspor

20.00 Sivasspor-Eskişehirspor

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Orduspor ile kendi sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 11.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla başlayacak.

- Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi 2012-13 sezonu Birinci Tur C Grubu 5. hafta karşılaşmasında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını konuk edecek. Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olan karşılaşma, saat 20.45'de başlayacak.

- Türkiye Golf Federasyonu Genel Kurulu, saat 10.00'da Ankara'da yapılacak.

- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun olağan genel kurulları yapılacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Denetim Komisyonu Türkiye Raportörü Josette Durrieu ile Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohamed Kamel Amr ve beraberlerindeki heyetleri ayrı ayrı kabul edecek. (10.30-17.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi II. Toplantısı'nın hazırlıkları kapsamında çalışma yemeğinin ardından Mısır Dışişleri Bakanı Kamal Amr ile ortak basın toplantısı düzenleyecek (13.00-15.00)

Bakan Davutoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile görüşmenin ardından Ankara'daki Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf tarafından düzenlenen resepsiyona katılacak. (18.00-19.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin Rixos Otel'de yapacağı genel kuruluna katılacak. (10.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep'te, '7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'na ve Şehitkamil Belediyesi 232 sosyal konut kura programına katılacak, Gaziantep Ticaret Odası Meslek Lisesi'nin açılışını yapacak. (09.30-14.00-15.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da. Bakan Eker, Karabaş köyünde taziye ziyaretinde bulunacak, MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektörü Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı'na katılacak. (11.00-14.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de. Bakan Şimşek, valiliği, belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Pamukkale Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katılacak. (10.00-10.30-11.00-14.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Muğla'da, çeşitli programlara katılacak. (14.00-16.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Çankırı'da, Ilgaz Tüneli temel atma törenine katılacak. (10.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir'de, partisinin genel merkezi tarafından düzenlenecek olan 6. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'na katılacak. (14.00)

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesiyle sınır komşusu olan Suriye'nin Rasulayn beldesindeki gelişmeler takip ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ergenekon davasına devam edilecek. Davada gizli tanıklar dinleniyor. (09.30)

ÖZEL - ?Yassıada duruşmaları bitmeden İstanbul'dan 25 cellat ve darağacı istendi'

Gazeteci-Yazar Bedii Faik Akın, Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada duruşmalarında sona gelindiği hafta Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) dönemin İstanbul Emniyet Müdüründen 25 cellat ve darağacı istediğini söyledi. Cihan Haber Ajansı'na önemli açıklamalar yapan Akın, ?Ben İnönü'nün idamların önlenmesi konusunda samimiyetle çalıştığını zannetmiyorum.? dedi. Akın, MBK üyelerinin ?En az 50-60 kişiyi asmaz isek ihtilalin meşruiyeti sarsılır? diyerek idamların gerekliliği havasını yaydıklarını anlattı.

Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta Beşiktaş ? Bursaspor ve Sivasspor ? Eskişehirspor maçlarıyla başlıyor. (20.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber