Okullar Hayat Olsun' projesi hayata geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ?Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Erzincan'da, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde 2011 yılında uygulamaya konulan, ?Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi, okulların hem öğrenciler, hem yetişkinler için öğrenme merkezleri olarak hizmet vermesi, okulların çocuklar için okul saatleri sonrasında ve yaz aylarında güvenli bir sığınak olması, çocukların zamanlarını okulda geçirmesi, onların şiddetten, kötü alışkanlıklardan korunması ve rehberlik hizmetlerinin daha iyi verildiği alanlar olması hedefleniyor.

?Okullar Hayat Olsun' işbirliği protokol imza törenine, Bilim Sanat Merkezi'nde Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı ve okul idarecileri katıldı.

"OKULLAR, YAŞAYAN GÜVENLİ ALANLAR HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR"

Projenin amacı ve işleyişi hakkında davetlilere bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ?Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okullarda eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması planlanıyor. Okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer ?hayat boyu öğrenme merkezi' eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amacıyla, ?Okullar Hayat Olsun' projesi ilimizde uygulanmaya başlayacaktır. Bu kapsamda; Erzincan Belediyesi tarafından çalışmalar yapılmış, birçok okulumuzun bahçe düzenlemesi ve okul bahçelerine oyun parkı yapımı sağlanmıştır. Orman İşletme Müdürlüğü, birçok okulumuzun bahçesinin ağaçlandırılması için fidan temin etmiş ve dikimi sağlanmıştır.? diye konuştu.

"PROJE AYRI HEYECAN VE MUTLULUK VERİYOR"

Erzincan Belediyesi olarak, yaklaşık 3 yıldır kendilerinin bu projenin benzerini uygulamaya koyduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ?Bu proje, bizlere ayrı heyecan ve mutluluk verdi. 3 yıla aşkın süredir detayları ortaya konulan projenin benzerlerini biz Erzincan'da uyguluyoruz. Bundan sonra da Milli Eğitim Bakanlığımız ve diğer paydaş bakanlıkların çizmiş olduğu çerçevede valimizin başkanlığında uygulamaya devam edeceğiz. Belki gecikmiş olan bir proje. Okullar sadece eğitim ve öğretim çok önemli olsa bile, eğitim ve öğretimle kısıtlanamaz. Yeri geldiğinde, okulların hangi fonksiyonları ifa etmek üzere kullanılabileceği bu projede yer almaktadır. Bu proje kapsamında daha fazla okula katkı sağlamayı, mahallelerde yaptığımız etkinliklere yenileri eklemek suretiyle, bu projenin belki de pilot ve en önemli uygulamaların yapıldığı il olarak Erzincan'da yapılmasını sağlamak adına her türlü gayret ve çaba içerisinde olacağız.? açıklamasında bulundu.

"ÇAĞDAŞ BİR PROJEDİR"

Projenin önemine değinen Vali Selman Yenigün, ?Okullarımız belki de koruma içgüdüsü ile de olsa sadece eğitim öğretim hizmetlerine, öğrencilerimize yönelik faaliyetlerin yapılageldiği alanlardır. Günümüzün çağdaş toplumculuk anlayışı, çağdaş hizmet anlayışı vesilesiyle giderek hizmet alanlarında ve hizmet ölçütlerinde bir takım değişimler yaşanıyor. Bunun da yaşanması icap ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımız bu gerçekten hareketle, çok da yararlı olarak okullarımız hayat olsun adını veriş olduğu proje ile gerek Orman Su Bakanlığı'na, gerekse mahalli idarelerimizle bir protokol yapmak suretiyle, okullarımızın artık 24 saat faaliyet yapılabilen, mahalli idarelerimizin hizmetleri orada gerçekleştirebilecekleri, milli eğitimimizle, belediyelerimizle, orman teşkilatımızla, birlikte güçlerini birleştirerek sadece öğrencilerimize değil, o yörede yaşayan tüm vatandaşlarımıza tüm alanda hizmet götürecek bu proje hakikaten çağdaş bir projedir.? dedi.

Programda daha sonra, Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı, ?Okullar Hayat Olsun' projesinin işbirliği protokolünü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber