Bu okulda öğrenciler 'bakanlık' sistemi ile bilinçleniyor

Mersin Özel Yıldırımhan Gülcihan Memiş İlkokulu'nda öğrencilere demokrasi bilinci aşılamak için sınıf başkanlıklarının yanında ?bakan' seçimleri de yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sandıkların kurulup seçimlerin yapıldığı okulda, sınıf başbakanının yanı sıra elektrik, sağlık, beslenme, teknoloji ve çevre bakanları seçiliyor. Elektrik bakanı gereksiz zamanda ışıkların açık kalmamasını takip ederken; sağlık sakanı sınıfın düzeni ve temiz tutulması alanlarında sorumluluk üstleniyor. Beslenme bakanı yemeklerden önce ellerin yıkanması, tabaklarda yemek bırakmama ve yemekhane kurallarına uyma konularının takipçisi oluyor. Çevre bakanı da çevrenin temiz tutulması yerlere çöp atılmaması, çiçeklerin koparılmaması, çeşmelerin açık bırakılmaması hususunda arkadaşlarını uyarıyor. Teknoloji bakanı ise bilgisayar dersleriyle ilgili alanlarda arkadaşlarına rehberlik yapıyor.

Adaylar seçim öncesi afişler hazırlayıp; okul koridorlarında oy toplamanın telaşına düşüyor. Demokrasi bilinci aşılanan öğrencilerden en çok oyu alan bakanlığa seçiliyor.

Okul Müdürü Hüseyin Çelik, bu faaliyeti çocuklara belirli alanlarda sorumluluk yükleme adına yaptıklarını belirtti. Çalışmalarla öğrencilerin zihinlerinde demokrasiye temel oluşturduklarını ifade eden Çelik, "Sorumluluk vermeye çalışılan sistemle öğrencilerin tamamının bilinçlenmesini amaçlıyoruz. Belirli alanlarda belirli sürelerle bakanlık görevi alan öğrencilerimizin hassasiyetlerinin gözle görülür oranda arttığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber