İzmir, termal ve yaşlı turizminde ön plana çıkabilir

Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın, sağlık turizminde İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Ankara'nın ön planda olduğunu, İzmir'in ise dokuzuncu sırada yer aldığını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in özellikle termal ve yaşlı turizminde iyi bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Aydın, ?Bu alanda ön plana çıkacak ve bir numara olacak potansiyele sahip.? dedi. Türkiye'nin son 10 yılda Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla birçok batılı ülkeyi geçecek seviyeye geldiğine işaret eden Aydın, şöyle konuştu: ?Türkiye 74 milyon vatandaşına eşit ve kaliteli sağlık hizmetleri sunarken batılı ülkelerden de ciddi miktarlarda tedavi amaçlı insan geliyor. Sağlık turizmimiz bir hizmet ihracatıdır, ülke ekonomisi için önemli bir kalemdir; ciddi miktarda döviz girdisi sağlıyor.?

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Sağlık Turizmi Derneği işbirliğiyle "İzmir'in Sağlık Turizmindeki Yeri, Önemi ve Sağlık Serbest Bölgeleri" konulu bir panel düzenlendi. EXPO 2020 adaylık sürecine de büyük katkı yapacak panelde İzmir'in sağlık turizmindeki potansiyeli ve mevcut durumu ele alındı. Kaya Termal Otel'deki panele İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Aydın katıldı.

Sağlık serbest bölgeleri hakkında bilgi veren Aydın, Türkiye'nin sağlık turizminde önünün açıldığına dikkat çekti: ?Türkiye'nin sağlıkta cazibe merkezi olması, yabancı sermayeyi çekmek ve yüksek tıbbi teknolojiyi hızlandırmak amacıyla hazırlanan Sağlık Serbest Bölgeleri Yasası çıktı. Bu yasayla Türkiye'de sağlık serbest kurulmasının önü açıldı ancak usul ve esasların belirlenmesi için Bakanlar Kurulu kararı çıkacak.?

?İZMİR'DE SAĞLIK SERBEST BÖLGESİNİN TARTIŞILMASI BİLE EXPO'YA DESTEKTİR'

Vali Kıraç da İzmir'in sağlık alanında iddialı ve evrensel bir şehir olduğunu söyledi. ?EXPO'ya sağlık temalı bir konuyla müracaat ettik. İlk defa sağlık temalı bir EXPO'ya biz talibiz.? ifadelerini kullanan Kıraç, şöyle devam etti: ?Adayların hiçbirinin teması bu kadar güçlü değil. İzmir'de sağlık serbest bölgesinin tartışılması bile bize destektir. Dün Londra'daydım ve turizm fuarına katıldım. Orada EXPO logolu bir stant açtım. Dünya basınının da olduğu bir toplantıda Türkiye'nin turizmde geldiği noktayı konuşurken sağlık turizmiyle ilgili sorular dikkatimi çekti.? Türkiye'ye gelen turistlerin 10 milyonunun sağlık amaçlı olduğunu kaydeden Kıraç, ?İzmir, sağlığın gelişimi ve altyapısıyla her şeye hazırdır. EXPO'yu başaracak şehir İzmir'dir. Sağlık turizmi, dünya genelinde çeşitleniyor. 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefinde 150 milyar dolar, hizmet ve sağlık sektöründen sağlanacak. İzmir bu pastadan pay almalı. Sağlık serbest bölgesi de bu açıdan büyük önem taşıyor.? diye konuştu.

Başkanı Kocaoğlu ise sağlık serbest bölgesi projesinin İzmir'in vizyon ve yol haritasına uygun olduğunu söyledi. Kocaoğlu, ?Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İnciraltı'nın 1/5 binlik planları da onaylamış. İnciraltı'nın 1/25 binlik planlarını zaten onaylanmıştı. Planlar artık askıya çıkacak. 2013 Kasım'da yapılacak oylamaya kadar İnciraltı'nda hastane ve sağlık otellerinin temellerini atar, birkaç bina da yükseltirsek elimiz çok güçlenir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber