Çocuklarını görmek isteyen boşanmış babalardan gözyaşlı eylem

Boşanmış Babalar Grubu, velayetleri annelerinde olan çocuklarını görebilmek için eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylem için gelen bazı babalar gözyaşlarını tutamazken eylem için getirdikleri oyuncakları Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı.

Boşanmış Babalar Grubu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde velayetleri annelerinde olan çocuklarını görebilmek için eylem yaptı. Grup adına bir basın açıklaması yapan İlker Kaya, 'hafta sonu babası' olmak istemediklerini söyledi. çocuklarının kişisel gelişiminde söz sahibi olmak istediklerinin altını çizen Kaya, boşanma sürecinden sonra yaşananları anlattı. Aile Bakanlığı ile sabah bir toplantı yaptıklarını belirten Kaya, Bakanlık'tan destek sözü aldıklarını bildirdi. Kaya ayrıca kendileri gibi Türkiye'de yaklaşık 100 kişi olduğunu da kaydetti.

Eylem için gelen Hüseyin Kılıç ise gözyaşlarına hakim olamadı. Hıçkırıklarla ağlayan baba Kılıç üç yıldır çocuğunu göremediğini belirterek, ?3 sene oldu yavrumun yüzünü görmeyeli. Karşımda yasa var. Paranı öde, çocuğunu gör diyorlar. Benim çocuğum eşya değil. Eğer ben bir kuruş ödeyip çocuğumu görürsem onuruma dokunur, insanlığıma dokunur, şerefime dokunur, haysiyetime dokunur. Benim evladım ne buzdolabı ne de televizyon.? diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bir dilekçe vererek, yanlarında getirdikleri oyuncakları Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocuklara verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber