Çorlu Kaymakamlığı SYDV Kurban Bayramı'da 260 bin lira yardım yaptı

Tekirdağ Çorlu ilçe Kaymakamı Hulusi Doğan, Kaymakamlığa bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) aracılığıyla Kurban Bayramı öncesinde 2 bin 600 vatandaşa, kişi başı 100'er lira olmak üzere, toplam 260 bin lira yardım yaptıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın mensupları ile Çorlu Öğretmenevi'nde bir araya gelen Doğan, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın daha önce belirlediği listelere göre yardımlarda bulunulduğunu söyleyen Kaymakam Hulusi Doğan, "Kurban Bayramı öncesinde 2 bin 600 vatandaşa, kişi başı 100 lira olmak kaydı ile toplam 260 bin lira yardım yaptık. Okullar açılırken 900 vatandaşımıza kişi başı 140 lira olmak üzere toplam 126 bin lira eğitim yardımı yaptık. Bu rakama daha sonra yapılan ek yardımlarda eklendi. Eğitim yardımı toplam 140 bin liraya ulaştı. Kömür ihalesini yaptık. Türkiye Taş Kömürü idaresinden 2.400 aileye 1 ton 250 kilo gram olacak şekilde kömür yardımında bulunacağız." dedi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfını daha geniş ve güzel bir yere taşıdıklarını belirten Hulusi Doğan, "Vakfın önceki yeri çok küçük ve dardı. İşler de aksamalar oluyordu. Vakfı, Kaymakamlık binamızın ikinci katında daha geniş bir yere taşıdık. Vakfa 6 yeni personel aldık. Bu personelleri Kpss puanlarına göre seçtik. 80 müracaat oldu. Bunların arasından 18 kişiyi mülakata davet ettik. İşe aldığımız personeller sosyal ve psikoloji mezunu bu işi okumuş kişiler. Bunları işe göre adam mantığı ile seçtik ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın kadrosuna dahil ettik." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber