Vali Coş'u 'gururlandıran' açılış

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hidroloji, meteoroloji, hidrojeoloji aletlerinin ve otomasyon sistemlerinin Türkiye'deki tek imalatçısı Akım Elektronik'in Mavi Bulvar'daki açılış törenine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Coş, günümüzün artık teknoloji ve bilgi çağı olduğunu belirterek, firma yöneticilerini Türkiye'nin ithalatına milyonlarca dolar harcadığı bu alandaki çalışmalarından dolayı kutladı.

Vali Coş, seçkin bir davetli grubunun katıldığı açılış töreninde, ''Hepimiz biliyoruz ki bilimde ve teknolojide ileriye gitmemiz gerekiyor. Hepimizin elinde cep telefonları var, bazen bin liraya iki bin liraya yakın para verip alıyoruz. 100-150 gr ağırlığındaki telefonların ham maddesini toplasanız on lira etmez, gerisi bilgi ve teknolojiye ödediğimiz paradır.'' diye konuştu.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Hasan Duru'yu kutlayarak, ''Gurur duydum'' diyen Vali Coş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Atatürk'ün her zaman tekrarladığımız bir vecizesi var; vatanı en çok seven görevini en iyi yapandır. Buradaki görev kelimesini sakın sadece kamu görevlileri olarak anlamayalım özel sektörde ayakkabı boyacısından teknik elemanına kadar herkes işini iyi yaparsa hem topluma karşı hem vatana karşı olan sorumluluğunu yerine getirmiş olur. Bu anlamda ben Hasan beyi vatan sevgisini, mesleğini işini en iyi şekilde yapmak suretiyle ispatlamış gerçek bir vatansever olarak da takdir ve tebrik ediyorum.''

Akım Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Duru ise elektronik ölçüm aletlerini Türkiye'de ve Ortadoğu'da imalatını yapan tek firma olduklarını belirterek, şunları söyledi: ''Bu aletleri başta DSİ olmak üzere üniversiteler, araştırma enstitüleri, Çevre Bakanlığı, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Genel Müdürlüğü, EÜAŞ Barajlar Dairesi Başkanlığı, İller Bankası, MTA, belediyeler gibi kamu kurumları ile özel sondajcılar, özel enerji üretim firmalarına satışını yapıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber