Meteorolojiden kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu Bölgeleri için kar uyarısı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetkililer ayrıca, kuvvetli yağışın yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlara "dikkatli olun" çağrısı yaptı.

Kasım ayıyla birlikte meteorolojiden ?kar geliyor? uyarısı da yapıldı. Meteoroloji, hafta sonunda doğu illerinde kuvvetli yağışa dikkat çekerek, yağışların; Karadeniz'in iç kesimlerinin, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun büyük bir bölümünde etkili olan serin ve yağışlı hava kütlesinin hafta sonunda doğuya doğru hareket ederek iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Yurdun, Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinden itibaren, Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor."

Hafta sonunda görülecek yağışlar; Karadeniz'in iç kesimlerinin, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek

Açıklamada, kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı can ve mal emniyeti için vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber