Diyarbakırlı şehitten geriye 'yoksul ailesi' kaldı

Siirt'in Pervari ilçesinde Herekol Dağı'na çarparak düşen helikopterde şehit olan 17 askerden Uzman Erbaş Murat Yıldızhan'ın Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin Diyarbakır ve İstanbullu hayırseverlerin desteğiyle dershaneye gittiği, üniversiteyi kazanamaması üzerine maddi durumu iyi olmayan ailesine destek olmak amacıyla uzman erbaş olmaya karar verdiği öğrenildi. Şehidin kısa süre önce evlenmesine rağmen hayvanlara bakarak geçimini sağlamaya çalışan babasına destek olmaya devam ettiği belirtildi.

Bugüne kadar teröre ikinci şehitlerini veren Başarı köyündeki taziye evinde taziyeleri kabul eden şehidin ailesi ve akrabaları, akan artık durdurulmasını istedi. Şehidin dayısı olan köy muhtarı Turan Sarı, dağda ölen gençlerin de askerde ölen gençlerinin bu ülkenin evlatları olduğunu belirterek, çok üzüldüklerini kaydetti. Artık gençlerin ölmemesi gerektiğini anlatan dayı Sarı, bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bu sorunu çözebileceğini anlatan Turan, "Artık yeter gençler ölmesin. Benim yeğenim kendi halinde çok efendi, saygılı biriydi. Bayramda konuştuk. İzne geleceğini söylemişti ama sonradan vazgeçti." diye konuştu.

NEDEN BİR MİLLETVEKİLİNİN ÇOCUĞU DAĞDA ÖLMÜYOR

Şehidin diğer dayısı Nevzat Sarı ise diyecek bir söz bulamadıklarını dile getirdi. Yeğenin çok gariban biri olduğunu, babasının zor şartlarda çocuklarını büyüttüğünü anlatan Sarı, "Bir milletvekilinin çocuğu dağda ölüyor mu? Ölmüyor. Hep fakir fukaranın çocukları ölüyor. İşte buna artık yeter diyoruz. Bu gençlerin suçu nedir. Babası acı haberi köyde hayvanlara bakarken aldı. Yorgundu ve yürüyemiyordu. Oğlunun acısıyla yere yıkıldı." dedi.

KÖY İMAMI: TÜRKLER GİBİ KÜRT GENÇLERİ DE ŞEHİT OLUYOR

Taziye evinde şehit için Kur'an okuyan köy imamı Oğuz Avşar ise Niğdeli olduğunu belirterek bu olaylarda Türklerin de Kürtlerin gençlerini kaybettiğini söyledi. Avşar, "Özellikle belirtmek istiyorum ben Niğdeliyim. Kürt gençleri de şehit oluyor, Türk gençleri de. Bunu artık görmemiz gerekiyor. Birileri gençlerin ölmesini istiyor. Diyarbakır'ın bu ücra köyü ikinci şehidin verdi. Bunun kavganın adı nedir artık anlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada şehidin baba ocağının bulunduğu sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber