İpekyolu bayrağı, Gaziantep'ten sonra Yeosu'nun

Yedinci Dünya İpekyolu Başkanları Forumu'na ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki yılda organizasyonun düzenleneceği Güney Kore'nin Yeosu şehrine bayrağı teslim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 30 ülkeden yaklaşık 250 yabancı konuğun katıldığı forum tamamlandı. Forumun ardından yapılan değerlendirme sonucu, organizasyonun 8'ncisinin Güney Kore'nin Yeosu şehrinde yapılması kararlaştırıldı. Zirve Park'ta düzenlenen devir teslim töreninde katılımcılara teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Aslında bu gece siz konuklarımız için müzikli bir eğlence programı düzenlemiştik, fakat helikopter kazasında 17 askerimiz şehit oldu. Bu nedenle programın müzikli eğlence kısmını kaldırdık. Bugün yoğun bir maratonun son oturumundayız. İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece turistik amaçlı değil, iş üretmek için, sosyal ve kültürel ilişkiler için de bir araya geleceklerine inanıyorum. Burası artık sizin kendi eviniz, her zaman sizi Gaziantep'te misafir etmekten onur duyacağız." dedi.

Gaziantep'teki belediyelerin birlik içinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da "İpekyolu güzergâhında bulunan kültürler arasındaki işbirliğinin bundan sonra da devam etmesini diliyorum. Gaziantep'te belediyeler arasındaki birlik ve beraberlik bu organizasyonda da devam etti. Sizleri misafir etmekten onur duyduk." diye konuştu.

KWAAK; GAZİANTEP KÜRESEL BOYUTTA TARİH YAZAN BİR SİSTEMİN ÇIKIŞ NOKTASI OLACAKTIR

Gaziantep'e övgüler yağdıran ve yönetim tarafından alınan önemli kararları anlatan Dünya Vatandaşlık Örgütü (WCO) Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, "Gaziantep'i ifade etmem gerekirse, en iyi nasıl tanımlayacağıma karar verdim. Öncelikle geçmişten devraldığınız, çok iyi koruduğunuz bir tarihi mirasınız var. Ekonomik açıdan ve diğer yönlerden çok iyisiniz. Bence Gaziantep'i tanımlamak gerekirse, modern bir şehirdir. Bence Gaziantep, 21. yüzyılın Rönesans şehri. Modern çağ geride kaldı, bugün postmodern çağı yaşıyoruz. Gaziantep aslında postmodernizim sonrası, post postmodernizim bir şehirdir. Yönetim kurulu olarak aldığımız bazı kararlar var. Birinci kararımız, eylem planı hazırlanacak, İpekyolu üniversiteleri ağı kuracağız. Genç jenerasyonlar dünyadaki farklı kültürleri öğrenecekler. Rönesans şehri olan Gaziantep, aslında küresel boyutta tarih yazan bir sistemin çıkış noktası olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber