12 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 12 Kasım 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de şehit Üsteğmen Yakup Çınar için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze namazına katılacak. Gül, saat 14.00'de Sivas il heyeti ile saat 17.00'de Türkiye Barolar Birliği Başkanı V. Ahsen Coşar ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

TBMM Gündemi

- Saat 10.00'da, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve RTÜK bütçeleri görüşülecek.

- Saat 10.00'da Türkiye'nin Avrupa Birliği Katılımının Desteklenmesi Amacıyla Hollanda Hükümeti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Arasında Yürütülen "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Yasama Sürecinin Güçlendirilmesi" Adlı Marta Projesinin Seminer açılışı yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.30'da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2012-2013 akademik yıl açılışına katılacak. Törende Erdoğan'a fahri doktora unvanı takdim edilecek. Erdoğan, saat 14.00'de Kalkandere ilçesinde toplu açılış gerçekleştirecek.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 13.00'de şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu kabul edecek.

Şehit Cenazeleri

- Siirt Pervari'de şehit olan 17 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, memleketi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Reis beldesinde cenaze namazı kılındıktan sonra son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak.

- Siirt'in Pervari İlçesinde düşen helikopterde şehit olan Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı, Denizli merkez Yeni Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (12.00)

Basın toplantısı, görüşme, ziyaret, eylem

- Sağlık Bakanlığı, saat 10.00'da "Dünya Prematüre Günü" etkinlikleri çerçevesinde "Hayata Prematüre Başlayanlar" raporunun paylaşılacağı bir toplantı yapacak.

- Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, saat 15.00'de TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirilmesine ilişkin açılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesi yapılacak.

- TÜİK, saat 10.00'da 2012 yılı Ekim ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları verilerini açıklayacak.

- TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, saat 11.00'de KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, TTB Konsey Başkanı Ahmet Özdemir Aktan, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ı ziyaret edecek.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, saat 09.00'da Ankara Üniversitesi Rektörü Erdal İbiş ile Rüçhan Akar basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Eğitim Derneği, Sanatçı Candan Erçetin'in sahne alacağı Cumhuriyet

Balosu düzenleyecek.

Spor

- (A) Milli Futbol Takımı, Danimarka ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde başlayacak. İstanbul 19.30

- BBL 5.Hafta kapanış maçı saat 19.30 Anadolu Efes-Aliağa Petkim (Dürüşşafaka Ayhan Şahenk)

- Galatasaray takviminin oluşturulacağı resim yarışması saat 13:00'te Levent'te GSİYAD Genel Merkezi'nde yapılacak.

- Ülkemizde 7 ilde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın resmi maskotunun tanıtımı, 12 Kasım Pazartesi günü saat 12.00'de Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak.

- Galatasaray, KDÇ Karabükspor maçı hazırlıklarını saat 10:30'da basına kapalı sürdürecek.

- Beşiktaş, Antalyaspor maçı hazırlıklarını saat 16.00'da basına kapalı yapacağı idmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe günü izinli geçirecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şehit Üsteğmen Yakup Çınar'ın Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazına katılacak. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Sivas İl Heyeti ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (12.00-14.00-17.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılışına katılacak. Törende Erdoğan'a fahri doktora unvanı takdim edilecek. Erdoğan, Kalkandere ilçesinde toplu açılış gerçekleştirecek. (10.30 - 14.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu makamında kabul edecek. (13.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Afyonkarahisar'da, ziyaret ve incelemelerde bulunacak, açılış törenine katılacak. (11.00-19.00)

Siirt'in Pervari ilçesinde helikopterin düşmesiyle şehit olan askerler Kayseri, Konya, Giresun ve Erzurum'da toprağa verilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de şehit Onur Karasungur'un Elbaşı beldesindeki cenaze törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Konya'da şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in cenaze törenine katılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Bursa milletvekilleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nu ziyaret edecek. (14.00)

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen ve 845 kişinin hayatını kaybettiği Düzce depreminin 13. yıl dönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına devam edilecek. Bugünkü duruşmada eski 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun'un tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. (09.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rusya Diplomasi Akademisi'nin düzenlediği 'Rus-Türk İlişkileri'nde Turizm' konulu konferansa katılacak. Günay'a Rus üniversitesinin fahri doktora unvanı vermesi bekleniyor.

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi ve Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

FIFA U20 Dünya Kupası lansman tanıtımı İstanbul'da yapılacak. (12.00)

A Milli Futbol Takımı, Danimarka ile 14 Kasım Çarşamba günü oynayacağı hazırlık maçının çalışmalarına BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. (19.30)

Süper Lig takımlarının haftanın maçları ile ilgili hazırlıkları takip edilecek.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber