Bütçe Dairesi Başkanlıkları Maliye'den Ayrılıyor

Katma bütçelerde Maliye Bakanlığına bağlı olarak çalışan bütçe dairesi başkanlıkları 01.01.2006 tarihinden itibaren kaldırılmaktadır. Bütçe dairesi başkanlıklarının kaldırılmasına ilişkin hükümler 7 Ekim tarihinde yayımlamış olduğumuz kanun taslağının geçici ikinci maddesinde ayrıntılı olarak yer almıştır. Taslakta yer alan hükümlere göre, buralarda çalışan personel çalıştıkları katma bütçeye geçirilmekte ve maaşları dondurulmaktadır. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 01:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5018 sayılı Kanunda değişiklikler öngören kanun tasarı taslğaının geçici 2'inci maddesinde yer alan hükümler şu şekildedir:

"c) Bütçe Dairesi Başkan Yardımcısı kadrosunda bulunanlardan en az dört yıllık yükseköğrenimi bitirmiş ve son üç yılın sicil notları olumlu ve ortalaması iyi derecede olanlar arasından, Maliye Bakanlığınca yapılacak ve esas ve usulleri anılan Bakanlıkça belirlenecek yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlar ile Bütçe Dairesi Başkanı kadrolarında bulunanlar; Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Başkanlığı bulunan idarelerde bu Kanunun 15 inci maddesiyle ihdas edilen iç kontrol ile bütçe ve performans programına ilişkin hizmetleri yürütecek Daire Başkanı kadrolarına, ekli (I) sayılı cetvelde yer alan idareler ile yükseköğretim kurumlarında ise aynı madde ile yeni oluşturulan Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Daire Başkanı kadrolarına Maliye Bakanlığının kurumlar itibarıyla yapacağı belirlemeye göre 1/1/2006 tarihi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar.
d) Bütçe Dairesi Başkan Yardımcılarından (c) fıkrası uyarınca ataması yapılamayanlar, idarelerin Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Başkanlığı veya Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Daire Başkanlığındaki Şube Müdürü kadrolarına, Bütçe Dairesi Başkanlıklarında görev yapan diğer Maliye Bakanlığı personeli ise işgal ettikleri kadro unvanlarıyla anılan Başkanlık veya Daire Başkanlıklarındaki kadrolara Maliye Bakanlığının yapacağı belirlemeye göre 1/1/2006 tarihi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar. Bütçe Dairesi Başkanlıklarında görev yapan diğer Maliye Bakanlığı personelinin kadroları, atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvelin Maliye Bakanlığı bölümünden çıkarılmış ve ilgili kurumlara ilişkin bölümlere eklenmiştir.
e) (c) ve (d) fıkralarına göre ataması yapılmış personelin eski kadrolarına bağlı olarak 15/1/2006 tarihi itibarıyla alabilecekleri aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları (fazla çalışma ücreti hariç) toplam net tutarının, yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları, sözleşme ücreti, ikramiye ile diğer mali hakları (fazla çalışma ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde, aradaki fark tutarı herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ve fark kapanıncaya kadar atandıkları kurumlarda kaldıkları sürece ayrıca tazminat olarak ödenir.
f) Maliye Başkanı kadrolarında bulunanlar kadrolarının kaldırıldığı tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde kazanılmış hak aylık dereceleri dikkate alınmak suretiyle Maliye Bakanlığında başka bir kadroya atanırlar. Bunlar yeni bir kadroya atanıncaya kadar eski kadrolarına ait aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali haklarını almaya devam ederler ve bu süre içerisinde başka işlerde görevlendirilebilirler. Bunların eski kadrolarına bağlı olarak en son ayda almakta oldukları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları (fazla çalışma ücreti hariç) toplam net tutarının, atandıkları yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları (fazla çalışma ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde, aradaki fark tutarı herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ve fark kapanıncaya kadar kurumlarında kaldıkları sürece ayrıca tazminat olarak ödenir.
g) Maliye Başkanlıkları ve Bütçe Dairesi Başkanlıklarına ait demirbaş, makine-teçhizat ve yazılımları, her türlü kayıt ve belgeleri 1/1/2006 tarihi itibarıyla nezdinde görev yapılan kamu idaresine devredilir."

Yukarıdaki hükümlere göre hem Bütçe Daireleri hem de Maliye Başkanlıkları katma bütçeli kurumlara devredilmektedir. Buradaki personel ise bu dairelerde oluşturulan Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Başkanlığı veya Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Daire Başkanlığına bünyesine aktarılmaktadır. Aktarılma sonrasında 15/01/2006 tarihi itibariyle maaş dondurulmaktadır.

Buna göre buralarda çalışan personel 01/01/2006 tarihinden itibaren Maliye Bakanlığı personeli olmaktan çıkmaktadır.

Ziyaretçilerimize duyurlur.

Tasarının tam metnine ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber