Uyuşturucuyu prezervatifle midelerine taşıdılar

Peru uyruklu 2 uyuşturucu kuryesinin midesinden prezervatife gizlenmiş 3 kilo 183 gram sıvı kokain çıktı. Gözaltına alınan kuryelerden Carmen H.B.V, kanser hastası olduğunu, tedavi parası toplayabilmek için uyuşuturucu kuryeliği yaptığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul narkotik polisi, Peru'dan İstanbul'a gelen 2 yolcunun uyuşturucu kuryesi olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Şüphelilerin Atatürk Havalimanı'na gelmesi ile birlikte operasyon başlatıldı. Şüphelilerin valizlerinde ve üst aramalarında yapılan aramalarda uyuşturucu bulunamayınca midelerinin röntgeni çekildi. Peru uyruklu şüphelilerin röntgenlerinde prezervatif içinde sıvı kokain yuttukları ortaya çıktı. Bunun üzerine Peru uyruklu Tobias H.T. ile Carmen H.B.V. adlı kadın gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde Tobias H.T'nin midesinden 1 kilo 573 gram, Carmen H.B.V'den midesinden ise 1 kilo 610 gram kokain çıkarıldı. İstanbul'dan aktarma yaparak Mısır'a gidecekleri öğrenilen uyuşturucu kuryelerinden Carmen H.B.V'nin ifadesinde, kan kanseri olduğunu söylediği ve tedavisi için gerekli olan parayı bulmak amacıyla kuryelik yaptığını ileri sürdüğü bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 2 şüpheli mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber