Jandarmadan ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile ilköğretim öğrencilerine trafik kuralları öğretiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kurallarının öğrenilmesi ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla Tarık Şara Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda Ovaakça İlköğretim Okulu öğrencilerine jandarma tarafından konferans verildi.

Konferansta öğrencilere, trafik eğitimi, motosiklet, bisiklet kullanımı, toplu taşım araçlarında uyulması gereken hususlar ile trafik kurallarının önemi anlatıldı.

Konferansta; trafik eğitiminin çok küçük yaştan itibaren verilmesi gerektiğine değinilirken, trafiğin insan yaşamının önemli bir kısmını teşkil ettiği vurgulandı. Küçük yaşta verilen eğitimin kalıcı sonuçlar sağladığına vurgu yapılan konferansta trafik kurallarına uymanın, herkesin hayatını kolaylaştıracağı ve kazaları en aza indireceği ifade edildi. Ayrıca her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Uyulmayan trafik kuralları ile ilgili tek sorunun bilgisizlik ve bilinçsizlik olduğuna değinilirken, herkesin kurallara uyduğunda kazaların en az seviyeye ineceği ifade edildi.

Jandarma ekipleri, verilen bilginin iyi anlaşılabilmesi ve kalıcı olması amacıyla eğitimi, görsel öğelerle de destekleyen sunumlar yapıyor. Ayrıca konferans kapsamında Görevli Jandarma Trafik Timi'nin kullandığı malzemeler da tanıtıldı.

Seminerlerin Bursa'da ki Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan toplam 211 ilköğretim okulunda verilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber