Bakan Başesgioğlu: SSK affında ısrarlıyız

Haber Giriş : 10 Ekim 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının bir hafta içinde tamamlanacağını belirtti. Geçen yasama döneminde IMF'nin karşı çıkması üzerine askıya alınan, SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmalarda gelinen noktayı değerlendiren Başesgioğlu, söz konusu düzenlemeden vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ?Çalışmalar son aşamada. Bir hafta içinde tamamlar, 15 gün içinde de Meclis'e sunarız? dedi.

Düzenlemenin bir ?af' olmadığını, borçlulara ödeme kolaylığı getirildiğini anlatan Başesgioğlu, tasarıyla, gecikme faizlerinde belirli bir indirim yapılacağını kaydetti. Geri kalan prim borçlarının beli bir takvimde ödeneceğini belirten Başesgioğlu, bu uygulama ile devletin SSK ve Bağ-Kur borçluları ile barışmayı amaçladığını ve yeni bir sayfa açmak istediğini bildirdi.

MİLAT 31 MART

31 Mart 2005'in yeniden yapılandırma için ?bir milat' olduğunu ifade eden Başesgioğlu, ?Bu tarihten sonrası, tasarı kapsamına girmeyecek? dedi. Çalışmalarda, tüm SSK1K'nın 6.3 milyar, Bağ-Kur'un da 21.5 milyar YTL olmak üzere toplam 27.8 milyar YTL'lik alacağına ödeme kolaylığı getirilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber