Beypazarı, Tokat'ın ilçelerine model olacak

Ankara'nın tarihi evleriyle ünlü Beypazarı ilçesi Tokat'ın ilçelerine model olacak. Tokat'ın ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle Beypazarı'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heyette yer alan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Türkiye'nin marka kentlerinden Beypazarı'nın güzelliklerini görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bölge belediye başkanlarımız sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri, vatandaşlarımız ile birlikte bir gezi düzenledik ve doğru bir gezi yaptığımıza inanıyorum. İlçemizde 3 bin 500 adet tarihi Türk evimiz var. Korunmayı, restorasyonu bekliyor. Bu konuda örneğimiz Beypazarı." dedi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen de Beypazarı'nın tarihi dokusunu korumuş iyi bir ilçe olduğunu belirterek, Türkiye'nin her yerindeki tarihi dokuyu canlandırma açısından Beypazarı'nın örnek olacağını kaydetti.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar da Niksar, Turhal, Zile ve diğer ilçelerinde Türkiye'nin diğer kentlerinde olduğu gibi Büyük bir yarış içinde olduklarını, bunun ise Safranbolu'ya ve Beypazarı'na benzeme yarışı olduğunu kaydetti.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp ise "Elbirliği ile tüm Türkiye'yi artık dünyaya tanıtmamızın, dünya turizminde daha fazla yer almamızın gerektiğinde hepimizin inancı sonsuzdur. İnşallah Anadolu kültürünü medeniyetini yaşantısını elbirliğiyle, birbirimize fikir alışverişi yaparak yapacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Heyet daha sonra ilçede çeşitli incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber