10 Ekim 2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

2- Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara İl Teşkilatı'nın vereceği iftarın ardından, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun toplantısına başkanlık edecek.

3- Güney Asya'daki deprem...

- Pakistan ve Hindistan'da binlerce kişinin ölümüne yol açan depremin ardından arama, kurtarma ve yardım çalışmaları sürüyor.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Sepetçiler Kasrı'nda "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" konulu basın toplantısı yapacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Çelik, İstanbul'da, OECD Raporu Değerlendirme toplantısına katılacak.

- Çelik daha sonra, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği ile Birleşmiş Markalar Derneği'nce geliştirilen "Perakendecilik Eğitimi İşbirliği Projesi"nin tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılacak.

6- Maliyeden emlak piyasasına gözaltı...

- Gayrimenkul piyasasında fiyatların başını alıp gitmesi, çok katlı konutların dahi 800-900 bin dolara alıcı bulması üzerine konut üreticileri vergi takibine alındı.

- Gelirler kontrolörleri, 3 büyük ilde 1 yıl içinde 10, küçük merkezlerde ise 5 ve üzerinde konut satan kişi ve kuruluşların hesaplarını incelemeye başladı.

- Maliyeciler, incelemeler sırasında alıcıların ifadesine de başvurarak, gerçek fiyat tespitinde bulunacak.

7- Konut kredisi faizinde vergi indirimi tartışması...

- SPK Başkanı Cansızlar: "Mortgage sisteminde vergi avantajından vazgeçilmesi, sistemin çalışmayacağı anlamına gelmez. Sadece yurtdışından sağlamak istediğimiz fonlar açısından rekabet avantajını olumsuz etkiler."

8- Otomotiv sektörü AB'ye çalıştı...

- Yılın 9 ayında ihracatın yüzde 67.8'i AB üyesi 24 ülkeye yapıldı.

- Kıbrıs Rum kesimine ihracat yapılmazken, aday ülke konumundaki Romanya ve Bulgaristan da eklendiğinde, birliğin pazar payı yüzde 71.5'i buldu.

- Bu dönemde, 14 serbest bölgenin yanı sıra 171 ülke ve özerk bölgeye ulaşıldı.

9- 2005 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi Oslo'da açıklanacak.

10- Siyasi partilerden...

- Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Jankuliyev ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Haşimov, DYP Genel Başkanı Ağar'ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

11- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan Lalapaşa Çimento Fabrikası'nı satışa çıkaracak.

12- Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri ...

- Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılacak.

- Atatürk Kültür Merkezi'nde şed kuşatma töreni yapılacak.

- Ankara Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ercan, Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

- Ulus 100. Yıl Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek.

- Ercan, Valilik'te, Ankara Valisi Önal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'i ziyaret edecek.

- Trabzon'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, Ahi Evran Dede Türbesi ziyaret edilecek.

13- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Odaları Konsey Toplantısı, birlik merkezinde yapılacak.

14- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7. Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Festivali'nin açılış törenine katılacak.

15- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak İslam ülkelerinden gelen 55 konuk, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezmeye Galata Kulesi'nden başlayacak.

16- Toplantı... Ziyaret... Seminer... Tören...

- Tataristan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakan Yardımcısı, Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

- İzmir Valisi Köksal, Aliağa Kaymakamlığını ziyaretinin ardından Gürçeşme Çocuk Gençlik Merkezi inşaatında incelemelerde bulunacak.

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, Adapazarı'nın Aralık Köyü'nde basın toplantısı düzenleyerek, tarım ve mısır sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunacak.

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün, Onur Çarşısı esnafını ziyaret edecek.

- Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin AB Türkiye delegasyonu ile birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde "AB'de Bölgesel Politika ve Türkiye" konulu seminer düzenlenecek.

- Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın "Geleneksel Sevgi ve Barış İftarı", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda verilecek.

- TÜSİAD ile Adana Sanayi Odası işbirliğiyle organize edilen "Dünya Ticaret Örgütü ve Avrupa Birliği'ndeki gelişmeler ışığında 21. yüzyılda Türkiye tarımı ve Çukurova bölgesi" konulu seminer Adana'da yapılacak.

- MPM ile Diyarbakır TSO arasında, KOBİ'lerde ücretsiz olarak uygulanacak "Verimliliği Artırma Projesi" tanıtım ve protokol imza töreni Diyarbakır'da yapılacak.

17- (A) Milli Futbol Takımı, 18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. Grup'taki Arnavutluk maçının hazırlıklarını, İstanbul Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sürdürecek.

- Milliler, daha sonra Ümit Milli Takım ile birlikte, Arnavutluk maçı için başkent Tiran'a gidecek.

18- Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından GB Anvers'de oynayan milli futbolcu Sezer Öztürk:

- "Belçika'ya geleli bir sıcak ortam bulamadım. Türk olarak bir eziklik hissediyorum."

- "Hedefim, ilk olarak (A) Milli Takım'a girmek."

- "Türkiye'den en ciddi teklif Galatasaray'dan geldi."

19- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların teknik adam ve yöneticileri, haftanın maçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber