Elektrik dağıtım özelleştirmeleri 2013'ün ilk yarısında tamamlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 12:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız, ?Akdeniz Boğaziçi ve Gediz'de özelleştirmelere devam edeceğiz. Arkasından eksik kalan bölgelerde özelleştirmeye gideceğiz. Tamamını 2013 yılının ilk yarısında bitirmeyi düşünüyoruz.? dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, Odalar Birliği'nin Kayseri'de açtığı Fen Lisesi imza törenine katıldı. Tören sonunda basının sorularını cevaplayan Enerji Bakanı Yıldız, özelleştirmeyle ilgi kararlılık göstereceklerini vurguladı. Yıldız, ?Özelleştirme de özel sektöre yüksek verdiniz düşük verdiniz diyemeyiz, bu bir ihaledir. Belli bir değer üzerinden ihale sonlandırıldı. Özelleştirmeyle alakalı kararlılığımız devam ediyor. Direğini trafosunu buradaki donanımları satmıyoruz. 2036 yılına kadar devam edecek olan işletmesini özel sektör eliyle yapılmasını öngörüyoruz. Bu yüzden bunun bir mülk satışı gibi görünmesini istemiyoruz.? diye konuştu.

Özelleştirmenin ayrıca Türkiye' deki kayıp kaçakların önleyeceğine işaret eden Bakan Yıldız, 2015 yılı sonuna kadar kayıp kaçak sorunların azaltılmasıyla ilgili hedeflerini tutturmak için önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Kayseri'de açılacak olan TOBB Fen Lisesi için yaptığı konuşmada hükümetin eğitime 40 milyar TL ayırdığını vurgulayarak, Kayseri'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra 4 farklı üniversitesi olan şehir olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, bu sebeple Kayseri'deki eğitim potansiyelini artırmak gerektiğine işaret etti.

İmza törenindeki konuşmasında eğitime verdikleri öneme değinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yaş ortalaması 28 olan genç nüfus dinamiğini canlandırmak gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber