OSB Başkanı Sütcü'den gençlere yabancı dil tavsiyesi

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine verdiği konferansta, başarının sırlarını anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSB'de, bölge başkanlığının girişimleriyle, sanayicinin kalifiye eleman sorununun çözümüne katkı sunmak amacıyla kurulan ve ilk mezunlarını geçen yıl veren Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, düzenlenen eğitim çalışmalarıyla da geleceğe en iyi şekilde hazırlanıyor.

Bu amaçla düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında, öğrencilere konferans veren OSB Başkanı Bekir Sütcü, ''Yerinizde oturarak hiç kimse sizi sanayici etmez.'' dedi.

Kendisi de 5 çocuk babası olan Bekir Sütcü, bir anne ve baba için en büyük mutluluğun, çocuklarının vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkabilecek, çalışacak veya istihdam sağlayacak bireyler olarak yetişmelerini görmek olduğunu söyledi.

Sütcü, hayatta başarılı olmanın ilk koşulunun hedefleri belirlemek olduğuna dikkati çekerek, ''Hedeflerinizi belirlemekle kalmayıp onları beyninize kazıyın. Bir yıl sonra ne yapacağınızı hangi üniversiteyi istediğinizi yazın. Ben hedeflerimi kağıda yazmazdım ama beynime adeta kazırdım.'' dedi.

Öğrencilere, ''En büyük şansınız iyi bir eğitim öğretim alma imkanını bulmanızdır.'' diyen Sütcü, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Hocalarınızdan öğrendiğiniz teorik bilgileri mutlaka uygulamaya geçirin, o zaman başarılı olursunuz.'' diye konuştu.

Sütcü, kendine güvenen insanın hiçbir zaman işsiz kalma kaygısı yaşamayacağını belirterek, şunları söyledi: ''Bugün bakıyoruz devlet memuru olmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Tabii ki devlet memuruna da ihtiyacımız var ancak, devletin verdiği imkanlardan daha fazlası özel sektörde de var, yeter ki işinizi iyi yapın.''

Öğrencilerin, ticaret yaparken nasıl sanayici olduğu yönündeki soruların da yanıtlayan Başkan Sütcü, bunun için çok çalıştığını, mücadeleden yılmadığını, başkalarına hiç özenti duymadığını, kıskanmadığını ifade etti. Sütcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Temeli 1960'lara dayanan küçük bir işyerinden ilk defa 1996 yılında sanayici olduk.Sanayici olduğumuzda ne yapacağımızı bilmiyorduk.Yanımızda iki üç kişi çalıştırırken birden otuz kişi çalıştırmaya başladık ve otuz kişinin nasıl çalıştırılacağını da bilmiyorduk. Ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Biz büyüklerimiz ne yapıyor onu öğrendik. Ben örnek aldığım insanların nasıl başardıklarını hep araştırdı, başarı öykülerini okudum. Sabancı'nın, Vehbi Koç'un başarı hikayelerini ben de okurdum. Başarılı insanları takip edin. 'Ben neden başarılı olmayayım ?', ''Ben neden sanayici olmayayım' diye sorun. Zamanında fabrikalarda ustalık yapmış ancak, bugün en az 200 kişiyi çalıştıran insanları bilirim. Demek ki isteyince oluyor.''

OSB Başkanı Sütcü, gençlere özellikle yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunarak, ''Çok iyi üniversiteleri kazanamasanız bile kendinizi çok iyi yetiştirin. En az bir yabancı dil öğrenin. Bugün birçok kurumsal şirket yabancı dil bilmeyen elemanı hangi üniversiteden mezun olursa olsun istihdam etmek istemiyor.'' diye konuştu.

OSB Seyhan Salonundaki konferansa, OSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber