Şehit cenazelerindeki toplumsal tepkiler normal karşılanmalı

Büyük Birlik Partisi(BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, şehit cenazelerinde vatandaşların attığı sloganların normal karşılanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Döngel, yaptığı açıklamada, şehit cenazelerinde atılan ve tamamen manevi duyguların beslendiği sloganların atılmaması yönündeki çağrıların doğru olmadığına dikkat çekti. Döngel, "Elim bir kazayla şehit düşen 17 Siirt şehidimiz memleketin dört bir yanında toprağa verildi. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerini sabrı cemil niyaz ediyorum." dedi.

Döngel, terör belasının, hainlerin kurşunlarıyla, bombalarıyla veya başka sebeplerden dolayı şehit düşen kardeşlerimizin defnedilme günlerinde vatandaşlarımızın, özellikle vatansever gençlerin, 'Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber' ifadelerini kullandıklarını söyledi. Gösterilen toplumsal tepkilere verilen karşı tepkileri doğru bulmadıklarını aktaran Döngel, vatan evlatlarının hainlerce şehit edilmesi neticesinde öfkelerini, tepkilerini yüreklerine gömen bu milletin evlatlarının hainlere karşı attığı Allah, şehit ve vatan içerikli bu masum sloganların hiçbir gerekçe gösterilerek engellenmesinin doğru olmayacağını söyledi. Döngel, "Vatan hainlerinin cana, mala zarar vererek, ortalığı yakıp yıkarak yaptıkları eylemlere bile bu ülkede tahammül gösterenler Allah'ın büyüklüğünü, şehitlerin ölümsüzlüğünü, şehitlerimize rağmen vatanın hainlere böldürülmeyeceğini, yüksek sesle haykıran bu gençlere neden tahammül edilemiyorlar. Bu millet ve onun vatansever evlatları şehidine hem ağlayacak hem şehidinin namazını kılacak hem duasını edecek hem de hainlere karşı tepkilerini ortaya koyacak, onlara mesajını verecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber