Rektör Uçar, Gedikhasanlı'daki araştırma ve uygulama alanını inceledi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Belediyesi tarafından 30 yıllığına üniversiteye tahsis edilen araştırma ve uyguluma alanında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Uçar, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, üniversiteye tahsis edilen araştırma ve uygulama alanında yapılacak çalışmaların ilçenin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Uçar, "Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültemizin Akademik ve idari personeli el birliği ile burada çok güzel bir proje hayata geçirildi. Bu proje burada beldenin gelişimine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda buranın ekonomik ve sosyal hayatının canlanacağını hep birlikte göreceğiz emeği geçen başta Hayırsever İşadamımız Bilal Şahin'e, Sorgun Kaymakamlığımıza ve Gedikhasanlı Belediye Başkanlığımıza ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Ertürk'de araştırma uygulama alanının yaklaşık 114 bin dekar alan üzerine kurulduğunu ve bahar döneminde elma, kiraz, armut çeşidinden oluşan bir plantasyon tesisi yaptıklarını kaydetti. Ertürk, "Bu bölgeye yeni yılda ceviz, kırmızı ve beyaz dut, ahududu ve böğürtlen ile çilek plantasyonu yapacağız. Bu tesisi tamamen otomatik olarak sulanan bir sistem haline dönüştüreceğiz. Fakültemizde eğitim görecek öğrencilerimizin yüzde 20'lik kısmını bu tesislerde istihdam etmeyi planlıyoruz. Buna göre alt yapımızı inşa ettik ve burası bir staj merkezi haline gelecek. Öğrencilerimiz meyve ve sebzeyle alakalı olarak burada uygulamalı eğitim görecekler. Yeni atanacak arkadaşlarımızla boş alanlarımızda, yüksek terbiye sistemli bağ üretim ve araştırmaya yönelik sebze tesisi gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Araştırma ve uygulama alanında bahçe bitkileri ağırlıklı yetiştiricilik yapmayı planladıklarını söyleyen Ertürk, bölgenin baraja yakın olması dolayısıyla sulanabilecek büyük arazilerin olduğunu, Gedikhasanlı araştırma ve uygulama alanının Kadışehri Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinden sonra Yozgat'ın ikinci büyük meyvecilik entegrasyon projesi olacağını ifade etti.

Gedikhasınlı Beldesindeki araştırma ve uygulama alanı inceleme programına Rektör Uçar'ın yanı sıra Sorgun Kaymakamı Levent Kılınç, Gedikhasanlı Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Soysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Proje Koordinatörü. Doç. Dr. Yaşar Ertürk, öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber