Perakendecilik lisesi açılacak

Haber Giriş : 10 Ekim 2005 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "'Milliyetçiyiz' diye slogan atıp, bağırıp çağıranlar, hiç bir iş yapmayan sadece slogan atan insanlardır" dedi.

Perakende Yönetim Alanı ve Dalları bölümlerinin kurulmasına ilişkin protokol, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katıldığı bir törenle Çırağan Sarayı'nda imzalandı.

Törende, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuşin Oral ve Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Tan hazır bulundu.

Programda kısa bir açılış konuşması yapan Tan, "Projemizi 2005 yılı başında Milli Eğitim Bakanlığımıza sunduk. Bakanlık da bu projemizi olumlu buldu. Şu an protokol imzalayıp okullarda perakendecilik eğitimi başlayacak. Eğitimli kadroların yaratacağı pozitif katkının cirolara da yansıyacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise "Kolay prosedür yoktur. Zorlaştırılmış prosedür vardır. İnsanlar işleri kolaylaştırmak ya da zorlaştırmak için her şeyi yaparlar. Hükümetimizin görevi sektörlerin işlerini kolaylaştırmaktadır. Amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Türkiye'de eğitim demokrasiye dayalı olarak yürütülüyor" dedi.

Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Perakendecilik liselerde öğretilecek. Almanya'dan sonra en çok turist Rusya'dan geliyor. Biz de güneye yakın okullarda öğrencilere Rusça öğreteceğiz. Bazı okullarda müfredata İngilizce kadar olmasa bile Çince de koyacağız. Artık ağır sanayi sektörünün yerini hizmet sektörü almıştır. Her an kendimizi yenilemeliyiz. Perakendecilerle görüştük. 'Eğitime yüzde yüz destek kampanyası' çerçevesinde İstanbul'da perakendecilik eğitiminin verildiği bir okul yapacaklar. 'Milliyetçiyiz' diye slogan atıp, bağırıp çağıranlar, hiç bir iş yapmayan sadece slogan atan insanlardır".

Bakan Çelik törende nikah şahidi olduğunu söyleyerek protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber