Ayvalık'ta ek ders ücretlerine tepki

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Eğitim-İş İlçe Temsilciliği, İlçede görevli öğretmenlerin ek ders ödemelerinin her ay gecikmeli olarak ödenmesine tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki gün Ayvalık Eğitim-İş İlçe Temsilcisi Nahil Filiz tarafından yapılan yazılı açıklamada, her ayın en geç üçünde ödenmesi gereken ek ders ücretlerinin Eylül ayının 20'sinde ödendiği belirtilerek, ?Ekim ayı ek ders ücretlerimiz ise henüz ödenmemiştir. Hiçbir zaman ayın üçünde öğretmenler ek ders alamamışlardır. Ayvalık Eğitim İş Temsilciliği olarak 06.11.2012 de tarihinde ek derslerin zamanında ödenerek öğretmenlerin mağdur edilmemesi gerektiği konusunda Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazdık. Ancak öğretmenlerin ek ders ödemeleri henüz yapılmamıştır. Eğitim İş Genel Merkezine de bilgi verilmiş olup genel merkezimizce de konunun takipçisi olacağız? ifadeleri yer aldı.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR

Yapılan açıklamada, öğretmenlerin zor yaşam koşullarında düşük maaş ve ücretle çalışmaları bir yana ek derslerin de geç ödenmesi moral ve motivasyon açısından olumsuz etkileri beraberinde getirdiği vurgulanarak, ?Öğretmenlerin ek derslerinin zamanında ödenmemesi ile ilgi sorumluların üzerine düşen sorumluluklarını zamanında yerine getirmelidirler. Sorumluluklarını yerine getirmeyenler için gerekli yasal işlemin yapılması gerekmektedir. Ayvalık Eğitim İş İlçe Temsilciliği olarak öğretmenlerin her türlü özlük ve mali haklarının zamanında yerine getirilmesi konusunda öğretmenlerimizin yanında olacağız. Konunun takipçisi olacağımız unutulmamalıdır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber